Toplu taşıma ihaleleri önümüzdeki hafta yapılacak

5216 Büyükşehir Belediye Kanunu`nun yürürlüğe girmesiyle il genelinde ulaşımla ilgili tek yetkili kuruluş haline gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma konusunda yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik ilk adımı attı.

Ulaşım Daire Başkanlığı, vatandaşların toplu taşımada sorun yaşamamaları amacıyla toplam 91 hattı kiraya vermek için ihale açtı.

10 YILLIK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu`nun 35/A ve 36. maddelerine göre kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek olan ihaleler, 10 yıllık bir süreyi kapsıyor. Saat 10.30`da başlayacak olan ihalelerin hat ve adetleri şöyle:

İHALE YAPILACAK HATLAR

Körfez – İzmit hattında 8, Hereke – İzmit hattında 4, Hereke – Gebze hattında 2, Hereke şehir içi hattında 2, Tavşancıl – Gebze hattında 3, Tavşancıl – Gebze hattında 3, Tavşancıl – Hereke hattında 2, Tavşancıl şehir içi hattında 1, Şekerpınar – Gebze hattında 4, Çayırova – Gebze hattında 4, Dilovası – Gebze hattında 10, Kullar – İzmit hattında 9 Kızderbent – Karamürsel hattında 4, Yalakdere – Karamürsel hattında 4, Akçat – Karamürsel hattında 2, Karamürsel – İzmit hattında 5, Bahçecik – İzmit hattında 2, Bahçecik – Gölcük hattında  3, Yeniköy – İzmit hattında 4, Yeniköy – Gölcük hattında 2, Hisareyn – Gölcük hattında 8, Değirmendere – İzmit hattında 3, İhsaniye – İzmit hattında 2 ve İhsaniye – Gölcük hattında 3 adet.

25-28 OCAK ARASINDA

Kızderbent-Karamürsel, Yalakdere-Karamürsel, Akçat-Karamürsel, Şekerpınar-Gebze, Çayırova-Gebze, Hisareyn-Gölcük hatları 25 Ocak 2005 Salı günü, Dilovası-Gebze hattı 26 Ocak 2005 Çarşamba günü, Yeniköy-İzmit, Yeniköy-Gölcük, Karamürsel-İzmit, Bahçecik-İzmit, Bahçecik-Gölcük hatları 27 Ocak 2005 Perşembe günü, Körfez-İzmit, Hereke-İzmit, Hereke-Gebze, Hereke şehir içi, Kullar-İzmit, Değirmendere-İzmit, İhsaniye-İzmit, İhsaniye-Gölcük, Tavşancıl-Gebze, Tavşancıl-Hereke ve Tavşancıl şehir içi hatları 28 Ocak 2005 tarihlerinde yapılacak.

ŞARTNAME 150 YTL

İhaleye katılacak şahıslar ihale şartnamesini 150 YTL karşılığı Ulaşım Daire Başkanlığı`ndan temin edebilirler. İhaleye katılmak isteyenlerin, gerekli evrakları ihale saatine kadar yetkililere teslim etmeleri gerekiyor.