Tiyatro izlemeyen çocuk kalmayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tır Tiyatrosu, Gebze Mimar Sinan İlköğretim Okulu`na konuk oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından 2 yıl önce, çeşitli nedenlerle ilçe ve köylerde tiyatroya gidemeyenlerin ayağına tiyatroyu götürmek amacıyla kurulan Tır Tiyatrosu, Gebze Mimar Sinan İlköğretim Okulu´nda gösteri yaptı. Yoğun ilgi olan oyunu çocuklarla birlikte izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hedeflerinin bütün çocukları tiyatro ve sanatla buluşturmak olduğunu söyledi.

VELİLER AKIN ETTİ
Kurulduğu günden beri köy köy dolaşarak, insanları tiyatro ile tanıştıran Tır Tiyatrosu, bu yaz sezonu için Kullar´dan başladığı yolculuğunu Gebze´de sürdürdü. “Sokak Kedileri” adlı oyunu sahneye koyan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları, Mimar Sinan İlköğretim Okulu´nun bahçesindeki gösterilerinde büyük ilgi gördü. Reha Bilgen´in yazdığı, Veysel Sami Berikan´ın yönettiği, Ozan Şahin, Seda Güven, Bülent Baytar, Taylan Ertuğrul, Burcu Güner, Nurcan Tural, Hasan Demirci ve Fatma Yılmaz´ın rol aldığı oyun, öğrenciler ve velileri tarafından oldukça beğenildi.

HERKES TİYATRO İLE TANIŞACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, oyunu AK Parti Kocaeli milletvekili aday adayı Gülser Ustaoğlu ile birlikte, öğretmen ve öğrencilerin arasında izledi. Bazı öğrenciler, ilk kez tiyatro izlediklerini belirtirken, bazıları geçen yıl yine Tır Tiyatrosu´nda oyun izleme şansını bulduklarını söylediler. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent genelinde tiyatro ve sanatla tanışmayan insan bırakmayacaklarını belirterek, “Eğer vatandaşımız tiyatroya gidemiyorsa, biz tiyatroyu onun ayağına götürüyoruz. Bunda başarılı olduk. Vatandaşın ilgisi bizi son derece mutlu ediyor” dedi. Canlı müzik ve çeşitli geleneksel tiyatro tekniklerine yer verilen oyun, 29 Mayıs´ta TIR Tiyatrosu kapsamında Avluburun Köyü´nde olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!