TIR Tiyatrosu bu işi başardı

İkinci yılında yine köylere ulaşıyor, çocukları sevindiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin “Tiyatro ile tanışmayan çocuk kalmayacak” sloganı ile faaliyete geçirdiği Gezici TIR Tiyatrosu hedefine doğru ilerliyor. Geçen yıl 31 köye turne yapan ve 22 bin çocuğa ulaşan TIR Tiyatrosu, bu yıl 12 Haziran´da start verdiği gezilerini sürdürüyor.

HEDEF İKİYE KATLAMAK
Keloğlan adlı oyunla köy köy gezen tiyatro ekibi, şu ana kadar 25 noktaya ulaştı. Eylül ayına kadar gezilerini sürdürecek olan tiyatro, geçen yılki seyirci sayısını ikiye katlamayı hedefliyor.

KULLAR SÜNNET ŞÖLENİNDE
Bu arada TIR Tiyatrosu geçen hafta Kullar´daydı. Belediyenin düzenlediği sünnet şöleni programı içinde sahne alan tiyatro, şölene renk kattı. Keloğlan adlı oyunu, şölen çocukları ile birlikte yaklaşık bin 500 kişi izledi. Oldukça renkli bir dekora sahip olan Keloğlan oyununa çocukların ilgisi büyük oldu. Dikkatlerini bir an olsun sahneden kaçırmayan çocuklar, oyuncuların interaktif metodunu kullanmalarıyla zaman zaman oyuna dahil oldu. Oyunun bitmesiyle yerlerinden fırlayan çocuklar, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

YARIN TAVŞANCIL´DA
Öte yandan TIR Tiyatrosu eylül ayının başına kadar köyleri gezmeyi sürdürecek. Tiyatronun yarın ki durağı ise Tavşancıl. Oyunun başlama saati 20.30, sahneleneceği yer ise Tavşancıl Stadı´nın yanı. 29 Ağustos´ta Hamidiye köyüne gidecek olan tiyatro, 30 Ağustos Zafer Bayramı´nda ise Ereğli´de olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!