Teşvik Şampiyonasında Kağıtspor birinci

Artistik patenin genç yetenekleri Kocaeli´nde yarıştı. Artistik Paten Teşvik Şampiyonası hafta sonu Kocaeli`nde yapıldı. 11 kulüpten 69 sporcunun katıldığı şampiyonada, ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor takım halinde birinci oldu. Buz Pateni Federasyonu Fahrettin Kandemir başkanlığındaki ilk organizasyonunu başarıyla tamamladı. Federasyonun aldığı kararla uzun zamandır yapılmayan Türkiye Artistik Buz Pateni Teşvik Şampiyonası 7 Mayıs Pazar günü Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisl

Artistik patenin genç yetenekleri Kocaeli´nde yarıştı.

Artistik Paten Teşvik Şampiyonası hafta sonu Kocaeli´nde yapıldı. 11 kulüpten 69 sporcunun katıldığı şampiyonada, ev sahibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor takım halinde birinci oldu.

UZUN SÜREDİR YAPILMIYORDU
Buz Pateni Federasyonu Fahrettin Kandemir başkanlığındaki ilk organizasyonunu başarıyla tamamladı. Federasyonun aldığı kararla uzun zamandır yapılmayan Türkiye Artistik Buz Pateni Teşvik Şampiyonası 7 Mayıs Pazar günü Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri´nde gerçekleşti.  Şampiyonaya Bursa Tek Paten Spor, Ankara Altın Patenciler, Ankara Kristal Buz Sporları, Ankara Metropol Buz Sporları, Ankara Milenyum Paten, İstanbul Galleria Paten, Marmaris Kristal Patenciler Spor, İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik Spor, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Kocaeli Çenesuyu İ.Y. Spor ve Kocaeli Şirintepe Spor Kulüplerinden toplam 69 sporcu katıldı.

DERECEYE GİREN KULÜPLER
Şampiyonada yaşları 7 ile 11 arasında değişen bay ve bayan sporcular katıldı. Müsabakalar sonrasında Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor takım halinde birinci olurken, Bursa Tek Paten Spor ikinci, Ankara Metrepol Spor da üçüncü oldu. Büyükşehir Kağıtspor, alt yapı takımları Çenesuyu İdman Yurdu ve Şirintepe Spor kulüpleriyle birlikte 14 sporcu ile katıldığı şampiyonada 3 birincilik ve 2 ikincilik kazandı.

SIRADA TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VAR
Çeşitli illerden çok sayıda sporcu velisinin de izlediği şampiyona eksiksiz olarak tamamlanırken, gözler 27 Mayıs´ta Ankara´da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası´na çevrildi. Federasyon olarak yaptıkları ilk organizasyonun başarılı geçmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, bu tür organizasyonların hem sporcular hem de aileleri için teşvik edici olduğunu vurgulayarak, etkinlikleri devam ettireceklerini belirtti.

A Kategorisi 10-11 Yaş  Bayan sonuçları:
1- Çağla Demirsal  Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor
2- Eylül Bayrak   Ankara Milenyum Paten Kulübü
3- İlkin Dilan Uygun  Ankara Milenyum Paten Kulübü

A Kategorisi 10-11  Yaş  Bay sonuçları:
1- Umut Can Kaygusuz Ankara Altın Patenciler Spor Kulübü
2- Burak Demirboğa  Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor
3- Göktuğ Aydoğan  Ankara Milenyum Spor Kulübü

B Kategorisi 8-9  Yaş  Bayan sonuçları:
1- Duygu Şen   Ankara Metrepol Buz Sporları Kulübü
2- Sıla Saygı   Ankara Metrepol Buz Sporları Kulübü
3- Yasemin Avcı   Bursa Tek Paten Kulübü

B Kategorisi 8-9  Yaş  Bay sonuçları:
1- Nasip Öztürk   Bursa Tek Paten Kulübü
2- Okan Hatipoğlu  Ankara Altın Patenciler Spor Kulübü

C Kategorisi 7- 8  Yaş  Bayan sonuçları:
1- Ela Özcan   Ankara Metrepol Buz Sporları Kulübü
2- Yaren Avcı   Bursa Tek Paten Kulübü
3- Beril Türk   Bursa Tek Paten Kulübü

C Kategorisi 7- 8  Yaş  Bay sonuçları:
1- Mehmet Çakır   Kocaeli Çenesuyu İ.Y.

D Kategorisi 7 Yaş Altı Bayanlar sonuçları:
1- Ece Atabey   Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor
2- İlge Büke Soytürk  Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor
3- Aylin Karaaslan  Marmaris Kristal Patenciler Kulübü

D Kategorisi 7 Yaş Altı Bay sonuçları:
1- Onur Öztürk   İstanbul Galleria Paten Kulübü
2- Deniz Şair   Bursa Tek Paten Kulübü