Tepeköy´ün sebze bahçeleri tozdan kurtuldu

Köylülerin 20 yıllık asfalt yol talebini Büyükşehir ekipleri yerine getirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı haziran ayı içinde start verdiği tüm köy yollarının bakım onarım faaliyetlerinin yüzde 90`ını tamamladı. Asfalt yama çalışmalarının önemli katkı sağladığı yerlerden biri de Karamürsel`e bağlı Tepeköy oldu.

 

20 YILLIK ASFALT TALEBİ
Sebze bahçelerinin bolca bulunduğu, köy sakinlerinin geçimini bu işten sağladığı Tepeköy`de, bugüne kadar çekilen en büyük sıkıntı Suni Baba Türbesi bağlantı yoluydu. 5 km`lik yolun toprak olması nedeniyle yetiştirilen sebzelerin üzeri toz ve toprakla kaplanıyor, kooperatifler aracılığıyla İstanbul`a gönderilen sebzeler bu sebeple düşük fiyata satılıyordu. Köylülerin 20 yıllık asfalt talebini, Büyükşehir Belediyesi yerine getirdi.

MUHTAR: KAZANCIMIZ DÜŞÜYORDU
Karamürsel Tepeköy Muhtarı Recep Karabaş, bugüne kadar büyük sıkıntı çektiklerini anlattı. Toz, toprak nedeniyle mallarına ‘düşük kaliteli` damgasının vurulduğunu, kazançlarının düştüğünü söyleyen Karabaş, yolların asfaltlanmasına verdiği büyük önem nedeniyle çalışmaları yakından takip etti. Karabaş, 6 metre genişliğindeki çift şeritli yolun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlandığı 3 gün boyunca ekiplerin yanından bir an olsun ayrılmadı.

3 GÜNDE TAMAMLANDI
Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı, Tepeköy-Suni Baba Türbesi bağlantı yolundaki çalışmalarını, 20 personel, 5 serici kamyon, 3 asfalt tankeri, 1 silindir ve 1 kepçe ile gerçekleştirdi. Köylülerin 20 yıllık asfalt yol isteği, sadece 3 günlük bir çalışma ile yerine getirildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!