Tedbir almayan şirket yandı

AYKOME, altyapı çalışmalarında şirketlerin her türlü önlem almasını zorunlu hala getirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde yaşanan altyapı çalışmalarına aralıksız devam ederken, oluşabilecek kazaların önüne geçmek için bütün tedbirleri alıyor. Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) toplantısında, ihale şartnamesine her türlü güvenlik tedbiri alınması, almayanların uyarı ve ardından cezalandırılması şartı geliyor.

İHALEYE ŞART KONUYOR

AYKOME Üst Kurul Toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda, altyapı çalışmaları sırasında şirketlerin ve belediyelerin alması gereken önlemler görüşüldü. Genel Sekreter Münir Karaloğlu, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu belirterek, önlemlerin artırılması gerektiğini söyledi. Karaloğlu, hazırlanacak bütün ihale şartnamelerine, çevre güvenlik önlemleri maddelerinin konulmasını istedi. AYKOME Üst Kurulu, bu kararı kabul etti.

UYMAYANA CEZA VERİLECEK

Genel Sekreter Münir Karaloğlu iş güvenliği ve çevre konusunda daha hassas davranılmasının, can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu belirtti. Karaloğlu, “Bir işe başlamadan önce hem çalıştırdığımız insanların iş güvenliği açısından hem de çalıştığımız bölgedeki insanların can güvenliği ve mal güvenliği açısından bütün tedbirleri almak ve aldırmak zorundayız” dedi. İhale şartnamelerine konulan tedbirleri almayan şirketler denetimler sırasında uyarılacak. Aynı hatayı tekrar edenlere ceza verilecek. Gerekirse ceza, ihalenin iptaline kadar gidebilecek.

ÖNCE GÜVENLİK

Genel Sekreter Karaloğlu, bu konuda bütün belediye başkanlarının duyarlı olmasını istedi. Bir şantiye bölgesine gittiği zaman işin kalitesinden önce o bölgedeki iş güvenliği, çevre güvenliği açısından gerekli tedbirler alınmış  mı alınmamış mı buna bakılmasını isteyen Karaloğlu, “İş nasıl olsa yapılır, tamiri olur. Ama unutmayalım ki giden can geri gelmez” uyarısında bulundu. Toplantıya Belediye Başkanlarının yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş ve Büyükşehir teknik sorumluları da katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!