Tavuk çiftliği başına tilki dikmeyin

Başkan Karaosmanoğlu İhsaniye´de düzenlenen meşale yakma töreninde konuştu.

Kocaeli`ni doğalgazla buluşturmaya devam eden İZGAZ, bugün de İhsaniye`de meşaleyi yaktı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşlardan yapılan yatırımlara sahip çıkmalarını isteyerek, “Tavuk çiftliğinin başına tilki dikmeyin” dedi.

İHSANİYE`YE DOĞALGAZ
Geçtiğimiz hafta Karşıyaka`da doğalgaz meşalesini yakan İZGAZ, Etap-1 kapsamındaki İhsaniye`ye de gaz verdi. Belediye binası önünde öğle saatlerinde gerçekleştirilen törene, Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, İhsaniye Belediye Başkanı Ahmet Levent, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, DYP İl Başkanı Ersin Soykan, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

10 TRİLYONLUK YATIRIM
Törenin açılış konuşmasını yapan İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Gölcük ve beldelerini kapsayan Etap-1 projesi için harcanan yatırım tutarının 10 trilyon lira olduğunu vurguladı. İZGAZ olarak yetki sınırları içinde bulunan her bölgeye doğalgaz götürmek istediklerini ifade eden Erdoğan, İhsaniye`de yaklaşık 40 km hat döşediklerini, 1000 adet servis kutusu montajı yapıldığını kaydetti. Erdoğan son olarak, “Çalışmalar esnasında büyük sabır gösteren İhsaniye halkına teşekkür ederim” dedi.

“ÇOK BÜYÜK NİMET”
Beldesine doğalgaz gelmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren İhsaniye Belediye Başkanı Ahmet Levent ise, doğalgazın çok büyük ve güzel bir nimet olduğunu söyledi. Dünyada bir adım öne çıkmak isteyenlerin artık doğalgazsız yapamayacağını ve “Doğalgaz kullanıyorum” demek zorunda olduğunun altını çizen Levent, doğalgazın İhsaniye`ye gelmesine vesile olanlar herkese teşekkür etti.

BORÇLANMADAN HİZMET
Törenin son konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da “Projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Yatırımlar çok büyük imkanlarla yapılıyor. Bir yandan geçmiş dönemin borçlarını ödüyor diğer taraftan yeni borçlar üretmeden yatırımlar yapıyoruz. Halkımız güldükçe biz de mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.
500`e yakın köye ve 1.5 milyon insana hizmet ettiklerini vurgulayan Karaosmanoğlu, belde halkına “Yapılan yatırımlara sahip çıkın” çağrısında bulunduktan sonra şunları söyledi:

“ÇELİK ÇOMAK OYNAMIYORUZ”
“40 trilyon liraya ihaleye çıktık ama tüm işleri 30 trilyona mal ettik. 100 bin aboneye doğalgaz götürdük. Bunları borç öderken, borç almadan yaptık. Biz devlet idare ediyoruz, çelik çomak oynamıyoruz. Bunların muhasebesini iyi yapın ve yatırımlara sahip çıkın. Siz çıkmazsanız başkaları sahip çıkacaktır. Tavuk çiftliğinin başına tilki dikmeyin. Sonra tilki tavuklarınızı öper.” Konuşmaların ardından İhsaniye Belediye Başkanı Ahmet Levent, Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür plaketi verdi. Protokol daha sonra hep birlikte doğalgaz meşalesini ateşledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!