Tatlıkuyu, Gebze´yi rahatlatacak

Yapım çalışmaları devam eden köprülü kavşak tamamlandığında, ilçe merkezindeki trafik nefes almaya başlayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze´de ulaşımı rahatlatacak çalışmalardan biri olan Tatlıkuyu Köprüsünün inşasına devam ediyor. İstimlak sorunları nedeniyle uzun bir süre duraksayan çalışmalarda tempo bugünlerde hayli yükseldi.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK OLUYOR
Hacı Halil Mahallesi ile Tatlıkuyu Mahallesi´ni birbirine bağlayan Tatlıkuyu Köprüsü, bugüne kadar sadece araç trafiğine açık bir üst geçit olarak kullanılıyordu. Şehir içi trafiğine ciddi bir katkı sağlamayan köprü, yan yol bağlantılarının bulunmaması nedeniyle, D-100 üzerinden geçmesi avantajını kullanamıyordu. Bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, köprüyü köprülü kavşak haline getirecek çalışmalarda önemli mesafe kat etti.

İNŞAATTA SON DURUM
Şu an için bağlantı yolları çalışmaları yürütülen köprünün Gebze merkez kısmındaki bağlantılarından SSK Hastanesi yönündeki kısmı tamamlanma aşamasında. Kiler Hipermarket önünden geçen kısımda ise bağlantı yolu için hazırlıklar devam ediyor. Aynı şekilde Eskihisar yönünden gelip D-100´e paralel olarak köprüye bağlanan yeni yolun, araç trafiğine açılması için çalışmalar sürüyor. İzmit tarafındaki mevcut bağlantı yolu ise elden geçirilecek.

ALTERNATİF GÜZERGAH
Tatlıkuyu Köprülü Kavşak Projesi, bağlantı yollarıyla özellikle Gebze merkeze ulaşım konusunda önemli rahatlamalar sağlayacak. Örneğin SSK Hastanesi, İstanbul Caddesi, Atatürk Caddesi ve Eskihisar Kavşağının trafik yoğunluğunu azaltacak, bu güzergahları kullanan araçlar ilçe merkezine gitmek için alternatif bir yola kavuşmuş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!