Tatbikatı bile heyecanlandırdı

Üç haftada 11 can kurtaran tim, bu kez tatbikat yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerinde sıkça yaşanan boğulma olaylarını önlemek amacıyla kurulan özel tim, önceki gün can kurtarma operasyonu yaptı. Toplam 40 kişiden oluşan tim, son üç haftada 11 kişiyi boğulmaktan kurtarıp, yaşama döndürdü.

11 KİŞİYİ KURTARDI
Kandıra sahillerinde her yaz sezonu yaşanan boğulma olaylarını önlemek amacıyla özel bir tim kuran Büyükşehir Belediyesi, bu kararı ile 11 kişiyi yaşama döndürdü. Toplam 40 kişilik ekip, gözetleme kulesi, deniz botu ve ambülansla birlikte sürekli görev yaptığı Kandıra sahillerinde, canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Boğulmaların önüne geçebilmek amacıyla geçen yıl başlatılan uygulamanın isabetli karar olduğu, kurtarılan canlarla ispatlanmış oldu. Özellikle Cebeci, Kumcağız, Seyrek ve Bağırganlı`da İtfaiye Daire Başkanlığı öncülüğünde 40 kişilik kurtarma ekibi, insanların huzur içinde denize girip, tatil yapmalarını sağlıyor. Kızılay`ın kamp yeri olarak kullandığı Cebeci`deki Kıyı Eğlenceleri ve Güvenlik Merkezi, Kandıra Kaymakamlığı tarafından kurtarma timine tahsis edildi.

İLGİ İLE İZLENDİ
Son üç haftada 11 can kurtararak, insanlara hayat veren kurtarma timi bilgi birikimlerini kontrol etmek amacıyla önceki gün boğulma tatbikatı gerçekleştirdi. Kurtarma timi sorumlusu Doğan Menteş`in başkanlığında yapılan tatbikat gözetleme kulesinden yapılan ‘Bir vatandaşımız boğuluyor` anonsu ile başladı. Denizde bot ile dolaşan ekibe boğulma olayının yerinin koordinatları telsizle bildirildi. Bot olay yerine çok kısa bir süre içinde varırken, can simidini boğulma olayı yaşayan vatandaşa uzatıldı. Can simidini yakalayan vatandaş ekipler tarafından bota çıkarıldı. Sahilden de bota doğru hareket eden bir grup kurtarma timi elemanları vatandaşı bottan alarak karaya çıkardı. Sahilde hazır halde bekleyen ilk yardım ekibi, vatandaşa ilk müdahaleyi son derece dikkatli bir şekilde gerçekleştirdi. Yapılan ilk müdahale sonrası boğulma tehlikesi geçiren vatandaş son derece dikkatli bir şekilde ambulansa taşındı.

 

Tatbikatı büyük bir dikkat ile izleyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediyemiz sahillerimizde de can güvenliğimiz konusunda gerekli tedbirleri aldı. Özellikle bu yıl gösterilen çabadan son derece memnunuz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!