Taçyaprak Evleri´ne beton atıldı

Depreme dayanıklı 544 konut başladı, 16 ayda teslim edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin başlattığı 20 bin konutluk dev hamlenin ilk ayağı olan Arslanbey Taçyaprak Evleri´nin, temellerine beton atılmaya başlandı.

Sessiz sedasız gerçekleştirilen temel atma çalışması sırasında kurban kesildi. Lüks daireler sahiplerine 16 ay gibi kısa bir zaman diliminde teslim edilecek.

SESSİZ TÖREN
Dev konut hamlesinin ilk ayağı olan ve ucuz kredi ile satışa sunulan Arslanbey Taçyaprak Evleri´nin yapımını üstlenen Erkut İnşaat Firması, sessiz sedasız bir tören düzenledi. İlk bloğun temeline beton dökümü için kurban kesen şirket yetkilileri, hızlı başladıkları konutları 16 ay içinde yetiştirmeyi hedefliyor. Diğer blokların temel atma çalışmalarını sürdüren şirket, birkaç gün içinde diğer konutların temel betonlarını atacak. Şirket, bölgeye kurduğu beton santrali ile çalışmalarını daha kısa sürede tamamlayabilecek.

YEŞİLE BÜYÜK ÖNEM
Toplam 63 bin 345 metrekarelik arsanın 15 bin 164 metrekaresine 34 bina yapılırken, geri kalan 46 bin 181 metrekare yeşil alan ve yol olarak bırakılacak. Fransız usulü balkon inşa edilecek olan konutlar iki ayrı büyüklükte inşa ediliyor. Biri 107 metrekare A tipi 3 oda bir salon, diğeri 89 metrekare B tipi 2 oda bir salon olarak yapılıyor. A tipi konutlardan 400, B tipi konutlardan 144 daire inşa edilecek. Özürlüler için ise 12 dairelik kontenjan ayrıldı.

KALİTELİ MALZEME
Tünel kalıp sistemi ile inşa edilen binalarda kaliteli malzeme kullanılıyor. Isı köprülerini ortadan kaldırmak için dış cephede mantolama yapılacak ve suya dayanıklı boya ile boyanacak. Ayrıca binaların dış cephesi Kandıra Taşı ila kaplanacak. Binanın içi tamamen laminant parke döşenecek, duvarlar saten alçı ve plastik boya ile boyanacak. Banyo ve tuvalet ise kaymayan seramik ile kaplanıp, duvarları ise 1. sınıf fayansla güzelleştirilecek. Mutfak dolapları lüks şekilde, detaylar düşünülerek takılacak, kapakları laminant kaplama olacak.Yatak odasında gömme dolabı, girişinde vestiyeri, kombisi, pencereler PVC ve çift camlı olarak takılacak.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!