Taçyaprak Evlerinde kura sevinci

Başvuru yapanların konutları noter huzurunda belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 5 yılda 20 bini hedefleyen konut hamlesi, Taçyaprak Evleri ile başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 5 yılda 20 bini hedefleyen konut hamlesi, Taçyaprak Evleri ile başladı. Arslanbey bölgesinde yapılacak 544 sosyal konut için ön başvurular tamamlanırken, yapılan çekilişle adayların daireleri de belirlendi.

NOTER GÖZETİMİNDE
Konut seçme kuraları, Saraybahçe Belediyesi Dolphin Nikah Salonunda çekildi. İzmit 6. Noter Vekili Cabir Karahasanoğlu gözetiminde gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören kura çekilişi öncesinde, Kent Konut Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Karadağ kısa bir konuşma yaptı. Taçyaprak Evlerinin Büyükşehir Belediyesi güvence ve kalitesiyle inşa edileceğini vurgulayan Karadağ, A tipi konutlar için 376, B tipi konutlar için de 126 olmak üzere toplamda 502 başvuru yapıldığını söyledi. Ardından kura çekimine geçildi. Konuşmanın ardından müracaat sırasına göre ilk olarak B, ardından da A bloklar için çekiliş yapıldı. Salonda bulunan adaylar kuralarını bizzat çekerken, gelemeyen adaylar için çekilişi görevliler gerçekleştirdi.

BAŞKAN: PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ
Gün boyu devam eden kura çekimine ilerleyen saatlerde, AK Parti Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu da katıldı. Protokol konukları birer isim adına çekiliş yaparken, Başkan Karaosmanoğlu vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada konut sahiplerine güven verdi. Karaosmanoğlu, “Çok uygun kredi koşullarına sahip, birinci sınıf olarak inşa edeceğimiz Taçyaprak Evlerinden alanlar asla pişman olmayacak. İşin bitirilme süresi 16 ay. Ama inşallah konutların hepsini daha kısa sürede tamamlayıp sizlere teslim edeceğiz” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu daha sonra proje maketi üzerinde konutların yerlerini öğrenen vatandaşlarla kısa süreli sohbet etti. Boş kalan 42 konutla ilgili kararın, Kent Konut A.Ş.´nin ilk yönetim kurulu toplantısında alınması bekleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!