Taçyaprak Evleri başladı

Depreme dayanıklı ve zemin üstü olarak inşa edilen evler, 16 ayda teslim edilecek. Büyükşehir Belediyesinin başlattığı 20 bin konutluk dev hamlenin ilk ayağı olan Arslanbey Taçyaprak Evleri`nin, yer teslimi yapılarak inşaatına başlandı.

Büyükşehir Belediyesinin başlattığı 20 bin konutluk dev hamlenin ilk ayağı olan Arslanbey Taçyaprak Evleri´nin, yer teslimi yapılarak inşaatına başlandı. 16 ay gibi kısa bir zaman diliminde teslim edilecek olan depreme dayanıklı konutlarda birinci katları yerden yüksek tutmak için zemin kat yapılıyor.

İNŞAATLARA BAŞLANDI
Toplam 544 konut olarak inşa edilecek olan Taçyaprak Evleri´nin Arslanbey´de yapılacağı arazinin teslimi önceki gün ihaleyi kazanan Erkut İnşaat´a teslim edildi. Toplam 63 bin 345 metrekarelik arsanın 15 bin 164 metrekaresine 34 bina yapılırken, geri kalan 46 bin 181 metrekare yeşil alan ve yol olarak bırakılacak. Erkut İnşaat Firması, teslim aldığı gün harfiyat çalışmalarına başladı. Toplam 16 ay gibi kısa zaman diliminde konutları teslim etmesi gereken şirket, inşaatların hızlı ilerlemesi için bölgeye beton santrali kuruyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Genel Sekreter Münir Karaloğlu, konutların ihtiyaca göre ve çağdaş bir yapıda inşa edidiğini, birinci sınıf malzeme kullanıldığını söyledi.

ZEMİN KAT YAPILIYOR
Konutların depreme dayanıklı olması için her bina için tek tek zemin etütleri yapıldı. Toplam 4 kat üzerine inşa edilecek olan evlerin birinci katlarının yere yakın olmaması için binalara zemin kat yapıyor. Kent konut A.Ş yetkilileri, kuralarda birinci kat çekenlerin üzülmemesi gerektiğini belirterek, “İnşaatların tamamına zemin kat yapılıyor. Birinci katlar zemin kat üstünde inşa edileceği için yerden yüksek olacak. Onun için birinci kat kurası çekenler, daureleri alçak diye endişe etmesin. Bu yıl içinde toplam 4 bin 726 konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutların hepsi zemin üstü olarak yapılacak” dedi.

KONUTLARA LÜKS MALZEME
Tünel kalıp sistemi ile inşa edilecek olan binalarda, taşıma sistemi perde betonlarla sağlanacak. Isı köprülerini ortadan kaldırmak için dış cephede mantolama yapılacak ve suya dayanıklı boya ile boyanacaktır. Ayrıca binaların dış cephesi Kandıra Taşı ila kaplanacak. Binanın içi tamamen laminat parke döşenecek, duvarlar saten alçı ve plastik boya ile boyanacak. Banyo ve tuvalet ise kaymayan seramik ile kaplanıp, duvarları ise 1. sınıf fayansla güzelleştirilecek. Mutfak dolapları lüks şekilde, detaylar düşünülerek takılacak, kapakları laminat kaplama olacak.Yatak odasında gömme dolabı, girişinde vestiyeri, kombisi, pencereler pvc ve çift camlı olarak takılacak.

FRANSIZ TARZI BALKON
Konutlar 107 metrekare A tipi 3 oda bir salon, 89 metrekare B tipi 2 oda bir salon olarak yapılıyor. A tipi konutlardan 400, B tipi konutlardan 144 daire inşa ediliyor. Özürlüler için ise 12 dairelik kontenjan ayrıldı. Konutların tamamına ise Fransız usulü balkon yapılacak. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada, kullanılan her malzemeyi kalite kontrolünden geçireceklerini ve konutların zamanında teslim edileceğini söyledi.

KESİN KAYIT İÇİN SON GÜN
Öte yandan Taçyaprak Evleri için kesin kayıt işlemi bugün sona eriyor. Ön peşinatı yatıran ve yapılan çekilişle hangi dairede oturacaklarını belirleyen adaylar, peşinatları A bloklar için asgari 11 bin 800, B bloklar içinse 9 bin 800 YTL´ye tamamlayacak. Mesai saati bitimine kadar gerekli evrak ve peşinatlarını yatıramayanların hakları ise iptal olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!