Süt kampanyası “taştı”

Büyükşehir Belediyesi`nin süt kampanyası 7 bin hedefini aştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin süt kampanyası sınırlarını aştı. 7 bin anne ve anne adayını hedef alan kampanyanın kısa sürede başarılı olması Büyükşehir Belediyesinin üst limiti kaldırmasına neden oldu. Aynı zamanda Türkiye´ye örnek olan kampanya, bundan böyle 7 bin rakamı ile sınırlı kalmayacak, daha geniş kitlelere ulaşacak.

BAŞKANDAN ONAY
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı yetkilileri, talebin fazla olması ve sistemin düzgün bir şekilde işlemesi nedeniyle, 7 bin sınırının kaldırılması için Başkandan izin istedi. Süt kampanyasında yakalanan başarıya oldukça sevinen Başkan Karaosmanoğlu da talebe olumlu yanıt vererek 7 bin limitini kaldırdı.

SAĞLIK HİZMETİNİN ALT YAPISI
Büyükşehir Belediyesinin sağlık hizmetlerinin alt yapısı olarak belirlediği süt kampanyası çerçevesinde dar gelirli anne ve anne adaylarına doğum öncesi ve sonrasındaki 3 ay için haftada 3 litre süt desteği sunuyor. Anne ve anne adayları sağlık ocaklarına giderek kendilerine ait süt fişlerini ebelerden alıyor. Bu sayede anneler hem kendileri hem de bebeklerinin rutin sağlık kontrollerini de yaptırmış oluyor.

 

İŞTE SAĞLIK OCAKLARI
Anne ve anne adaylarının süt fişlerini alacakları sağlık ocaklarının listesi ise şöyle:
Merkez: Bahçecik, Bekirdere, Alikahya, Cevahirane, Döngel, Kazım Küçük (Gültepe) Gündoğdu 2, Hatipköy 1, Hatipköy 2, Kolordu, Köseköy İstasyon, Kullar 1, Kullar 2, M.Ali Paşa, Merkez Serdar, Santral, Seymen, Şirintepe, Uzunçiftlik, Yenidoğan, 28 Haziran, Yuvacık Merkez, Yuvacık Başiskele, Yuvacık Serdar.
Derince: Derince Merkez, Çenedağ.
Gölcük: Kavaklı, Dumlupınar, Değirmendere, İhsaniye, İhsaniye Çiftlik, Şirinköy, Ulaşlı, Yenimahalle.
Körfez: Hereke 1, Hereke 3, Körfez 3, Körfez 5, Çamlıtepe,
Gebze: Adem Yavuz, Beylikbağı, Darıca 2, Dilovası, Gebze 2, Güzeltepe, Şekerpınar, Yenimahalle, H. İ. Alemdar.
Kandıra: Kandıra Merkez.
Karamürsel: Karamürsel 2.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!