Sürücülere artık keyif veriyor

Büyükşehir Belediyesi, yıllardır bakım yüzü görmeyen Eski Gölcük Yolu´na 10 bin ton sıcak asfalt döküyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yolların aşırı bozukluğu nedeniyle araç sürücülerinin, yağmur yağdığında da belli noktalarda küçük göllerin oluşması nedeniyle hem şoförlerin hem de yayaların şikayet ettiği Eski Gölcük Yolu`nu baştan sona asfaltlıyor. Geçen hafta başlayan çalışmaların, havaların uygun olması halinde 10 içinde tamamlanması bekleniyor.

PIRIL PIRIL OLUYOR
Havaların güneşli olmasını fırsat bilen Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler, yolun önemli bir bölümünü asfaltladı. Asfaltlanan bölgeler pırıl pırıl olurken, Eski Gölcük Yolu`nu kullanan araç sürücüleri uzun zamandır tatmadıkları bir sürüş keyfini yaşıyor.

10 BİN TON ASFALT
Gidiş geliş uzunluğu 10 kilometreyi bulan Eski Gölcük Yolu`na toplam 10 bin ton sıcak asfalt dökülecek. Çalışmalar çerçevesinde yolun yağmur suları bağlantılarındaki tıkanıklıklar temizlenecek, yaya yollarında da bakım onarım çalışmaları gerçekleştirilecek. Yüzde 2,5 eğim verilerek yapılan asfaltlama çalışması tamamlandığında, Eski Gölcük Yolu dünya standartlarına uygun hale gelmiş olacak.