Suriyeli çocuklar için hediye oyuncaklar

Bilgievi öğrencilerinin Suriyeli savaş mağduru öksüz ve yetim çocuklar için kendi el emekleriyle yaptığı oyuncaklar, Kızılay’a teslim edildi.

Suriyeli çocuklar için hediye oyuncaklar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgievi öğrencileri, değerler eğitimi kapsamında Suriyeli çocuklar için 3D tasarım baskı, ahşap ve el sanatları atölyelerinde kendi elleriyle oyuncaklar yaptı. Bilgievleri’de öğrencilerin yaptığı bu oyuncakları Suriyeli savaş mağduru öksüz ve yetim çocuklara ulaştırmak için bir program düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ve Kocaeli Kızılay Başkanı Dr. Cengiz İpek’in hazır bulunduğu programda hediye oyuncaklar Hatay ilinde bulunan Suriyeli öksüz ve yetim çocuklara ulaştırılmak üzere Kızılay’a teslim edildi.

200 ADET OYUNCAK ÜRETİLDİ
Değerler eğitimi kapsamında her ay bir konu çerçevesinde sosyal hayatta farkındalık oluşturan Bilgievleri’nin bu ay ki teması “Çalışkanlık” oldu. Çalışkanlık teması çerçevesinde Bilgievi öğrencilerinin tasarladığı yaklaşık 200 adet oyuncak İzmit’te bulunan Kızılay temsilciliğine teslim edildi. Bu projeyle çocukların, üretime yönünü geliştirmekle beraber, azimli olmak ve paylaşmak gibi konularda da gelişim kat etmesi amaçlanmaktadır.

HASSASİYET KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ
Programda konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Bilgi, çocuklara ilim ve bilim konularında eğitim verirken toplumsal anlamda da hassasiyet kazandırmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Maalesef başını koyacak bir yastığı bulunmayan çocuklarında var olduğunu biliyoruz. Bu çocukların acılarını paylaşarak bir nebze de olsa onları sevindirmek için Kızılay’ımızın da desteğiyle bu projemizi hayata geçirdik. Bu minik yürekler, kimsesiz kardeşlerimize ne yapabilirim düşüncesiyle minik elleriyle yaptıkları bu oyuncakları, o çocukların acılarını bir nebze de olsa azaltması ümidiyle yapıldı” dedi.

BU OYUNCAKLAR ÇOK DEĞERLİ
Daha sonra konuşan Kızılay Kocaeli Başkanı Dr. Cengiz İpek, yapılan oyuncakların çok değerli olduğunu ve Suriyeli çocukların çok mutlu olacaklarını ifade etti. Kızılay olarak bu işe aracılık yaptıkları için çok memnun olduklarını söyleyen İpek, “Bu anlamlı proje için bizler de bir gönül köprüsü olduk özellikle bu konu da hassasiyet gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!