Şüpheli atıkların sahibi bulundu

Atıkların zehirli olmadığının belirlenmesi Derince´yi rahatlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Derince`nin Fatih Mahallesi`nde orman arazisine çuvallar içinde atılan şüpheli atıkların sırrını çözdü. Yapılan tahliller sonucunda atıkların insan sağlığını tehdit edecek zehirli özellik taşımadığı belirlenirken, firmanın çevreyi kirletme suçundan cezalandırılacağı ifade edildi.

PANİK YAŞATTI
Orman arazisi içine 30 çuval içinde atılmış olarak bulunan atıklar, Derince`de panik yaşanmasına neden olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, İZAYDAŞ ekipleri ile birlikte yaptığı titiz çalışma sonucu olay yerinde önlem aldı. Atıkların insan sağlığını tehdit edebileceği gerekçesi ile arazi koruma altına alınarak, insanların bölgeye yaklaşması önlendi. Çuvallardan alınan numuneler tahlil edildi. Yapılan inceleme sonunda atıkların insan sağlığını tehdit edecek boyutta zehirli olmadığı, slika gel isimli endüstriyel atık olduğu belirlendi.

ŞİRKET BELİRLENDİ
İzaydaş`ta bertaraf edilen atıkların kim tarafından doğaya bırakıldığının belirlenmesi için çalışmalar büyük bir titizlilik içinde devam etti. Çuvalların üzerindeki etiket bilgilerinden yola çıkan ekipler, aynı çuvalların bulunduğu sanayi kuruluşunu belirledi. Sanayi kuruluşuna giden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri, tutanakla olayı tespit etti.

CEZA YAZILACAK
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, tahlil sonuçları ile olay yeri görüntüleri ve tutanakları Çevre İl Müdürlüğü`ne gönderdi. Tespit edilen şirketin doğayı kirlettiği gerekçesi ile cezalandırılması talep edildi. Bertaraf ücretinin de tahsil edileceği şirket, Çevre İl Müdürlüğü tarafından cezalandırılacak.