Süleyman Paşa Hamamı restore edilecek

Büyükşehir, tarihi mirasına sahip çıkmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi unutulan, sahipsiz kalan ve çürümeye terk edilmiş tarihi mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. Büyükşehir bu  çerçevede Osmanlı dönemine ait Süleymanpaşa Hamamı´nın restorasyonu için kolları sıvadı.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ DE YAPILACAK
İzmit Akçakoca Mahallesi´nde bulunan tarihi Süleyman Paşa Hamamı aslına uygun olarak restore edilecek. Hamamın, aydınlatma çevre düzenlemesi konusundaki eksiklikleri de tamamlanacak. Binanın badana işleri, yağmur boruları, pencere menteşeleri ile ısı yalıtımları baştan yenilenecek.

4 FİRMA KATILDI
Söz konusu hizmet için dün Büyükşehir Belediyesi´nde bir ihale gerçekleştirildi. Süleymanpaşa Hamamı Restarasyonu Yapım İşi adı altında düzenlenen ihaleye dört firma teklif verdi. İhaleye katılan firmalardan İstanbul İnşaat 488 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, Kaya İnşaat 697 bin 500 YTL ile en yüksek teklifi verdi.

İHALEYE KATILAN FİRMALAR   TEKLİFLERİ

İstanbul İnşaat         488 bin YTL