Sular tersine akacak

Büyükşehir, AKHOM Projesi ile suları tersine akıtmaya hazırlanıyor

Emekli olduktan sonra köşelerine çekilen bilgi birikimi sahibi ve üniversite mezunu emeklilerden yararlanma dönemi başlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Türk Geriatri Vakfı ile bir süre önce başlattığı AKHOM Projesi kapsamında yürütülen dersler tamamlandı. “Suların tersine akıtılmasına” benzetilen proje sayesinde Büyükşehir Belediyesi, yaşlıların bilgi birikiminden gençlerin yararlanmasını sağlayacak.

SERTİFİKALAR VERİLDİ
Derslere düzenli olarak katılan emekliler hafta sonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika sahibi emekliler, bilgi ve eğitimleri çerçevesinde kurumlarda danışmanlık yapabilecek. Köşelerine çekilen emeklilerin hayata aktif bir şekilde katılımı, gençler ve kurumların da yılların tecrübesinden yararlanması sağlanacak.

SON DERSE BÜYÜK İLGİ
İzmit Halk Eğitim Merkezi`nde Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüdaverdi Adan tarafından verilen son derse Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Yardımcısı Nusret Dirim, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, Türk Geriatri Vakfı Kocaeli Temsilcisi ve Başkan Danışmanı Dr. İbrahim Kahraman ve Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da katıldı.

“KÖPRÜ KURACAĞIZ”
Ders sonunda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, AKHOM Projesi`nin önemine dikkat çekerek, projenin hayata geçmesi ile yüksek okul mezunu emekli vatandaşlarla genç nüfus arasında bir köprü kurulmuş olacağını söyledi. Proje koordinatörü Dr. İsmail Kahraman da, Türkiye`de genç yaşta emekli olan fakat tecrübe ve birikime sahip insan sayısının azımsanamayacak kadar fazla olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından derslere katılan emekliliklere sertifikaları dağıtıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!