Suça itilen çocuklar kurtarılacak

Oluşturulan Yerel Koordinasyon Kurulu, toplantıda yapılacaklarını görüştü

SHÇEK – Biritsh Council işbirliği ile yürütülen “Çocuk Koruma Sisteminde Kurumlar arası İşbirliği ve Koordinasyonun Geliştirilmesi” için Yerel Koordinasyon Kurulu toplandı. Toplantıda suça itilmiş veya suç mağduru çocuklar için yapılması gerekenler ele alındı.

KATILIM YÜKSEKTİ
Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Kurt´un başkanlığı´nda Grand Yükşeliş Otel´de yapılan çalışmaya, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamdi Kadıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Turgut Çakar, Emniyet Müdürlüğü temsilcileri Osman Çetinkaya, Özcan Alıcı, İl Jandarma Komutanlığı´ndan Mehmet Kekeç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Sağlık Müdür Yardımcısı Harun Öz, İş ve İşçi Bulma Kurumu Müdürü Ahmet Canımova, KOÜ´den Ali Erkan Bozat, Özgür Acar, Kocaeli Barosu´ndan Av. Necla Acar, ÇOGEM´den Zuhal Kirazcı ve Dilek Kılıçkıran, Biritsh Council´in Türk Danışmanı Seda Akçobilen ve İngiliz Danışmanı Ric Wood katıldı.

KOCAELİ PİLOT İL
Projede Kocaeli ve İzmir´in pilot il olarak seçildiğini belirten Biritish Council Danışmanı Seda Akçobilen, yapılan bu çalışmada herkese görev düştüğünü söyledi.  Akçobilen, “Çocuklarımızı korumak için kurumlar arası işbirliği çok önemli. Kurumların görevi, rolü ve sorumluluklarının belirlenmiş olması, bu bilginin uygulama düzeyinde personele aktarılması da büyük önem taşımaktadır. Bir çocuğun risk altında olduğunu tespit eden her bir meslek mensubu, çocuğun korunmasına kadar geçecek süreçte neler yapması gerektiğini belirleyecek” dedi.

ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKILACAK
Yerel Koordinasyon Kurulu, suça itilmiş veya suç mağduru çocuklara ve ailelerine sağlık konusunda rehberlik yapılabilmesi amacıyla mahallelerinde varolan sağlık ocaklarından sağlık personelinin görevlendirilmesini kararlaştırdı. Toplantıda ayrıca, disiplin suçu işleyen çocukların eğitime kazandırılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü´nce okul müdürlerinin bilgilendirilmesi, İş ve İşçi Bulma Kurumu bünyesinde hükümlü kadrolarında suça itilen çocukların yararlandırılabilmesi konuları ele alındı. Kurum temsilcileri, suça itilmiş ve suç mağduru çocuklar konusunda birlikte çalışmanın, büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Proje, İngiltere Dışişleri Bakanlığı ‘Küresel Fırsatlar Fonu´ tarafından finanse ediliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!