Şubatta salonlar doldu taştı

Şehir Tiyatroları´nın geçen ay sahnelediği ve konuk ettiği oyunlar büyük ilgi gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, şubat ayı içinde sergilediği ve konuk ettiği oyunlarla Kocaeli seyircisinde adeta tiyatro tiryakiliği yarattı. Geçen ay Süleyman Demirel Kültür Merkezi ve İzmit Halk Eğitim Sahnesi Kocaeli seyircisinin akınına uğradı.

İKİNCİ OYUNA DA
Şubat ayında Bakırköy Belediye Tiyatroları`nın “Sezuan`ın İyi İnsanı” adlı oyununa büyük ilgi gösteren ve SDKM`de adım atacak yer bırakmayan seyirci, aynı ilgiyi konuk tiyatronun ikinci oyununa da gösterdi. Halk Eğitim Sahnesi`nde dün akşam perde açan “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz” adlı oyun için boş koltuk kalmazken, birçok seyirci dışarıda kaldı. Kocaeli`nin muhteşem bir tiyatro seyircisi olduğunu söyleyen konuk tiyatrocular, “Kocaeli seyircisine perde açmak büyük bir zevk haline geldi” dedi.

KAHKAHA SESLERİ
Tiyatro severlerin zaman zaman kahkahalarla izlediği ve Muzaffer İzgü tarafından kaleme alınan oyunu, Burak Karaman yönetti. Kocası öldükten sonra tüm hayatını kızını evlendirmeye adayan bir annenin evlenmeye karşı direnen kızıyla giriştiği mücadeleyi anlatan oyunda, anne kızına koca bulmak için her yolu deniyor. Annenin en büyük eğlencesi olan evlilik üzerine kurulu olan “reality show”ları izlemesi ve internette chat yaparak koca araması ise izleyenleri oldukça eğlendiriyor.

OYUNUN KAHRAMANLARI
Öte yandan oyunda muhteşem bir performans sergileyen Ayşe Demirel, Fidan Tek Koşar, Üstün Asutay, Çetin Etili ve Emre Kınay seyirci tarafından ayakta alkışlandı. Bu arada oyunun dekor ve kostüm tasarımını Ayçin Tar, müziklerini Tolga Çebi ve ışık tasarımını da Murat İpek yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!