Spor kompleksi kaldığı yerden

Anıtlar Kurulu izin verince, Orhan Mahallesindeki çalışmalar yeniden başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Orhan Mahallesi´nde yapılan ve yapımı sırasında eski mezarların bulunması nedeniyle yarım kalan çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor. İnşaatına belli bir süre ara verilen tesisler, büyük olasılıkla eylül ayı içinde tamamlanmış olacak. 

ANITLAR KURULU “DEVAM” DEDİ
Aynı zamanda Topçular Su Deposunun yanında bulunan araziye yapılan spor kompleksi, kazı sırasında bölgede tarihi eser kalıntılarına rastlanması nedeniyle bir süre durdurulmuştu. Anıtlar Kurulu tarafından yapılan inceleme sonrası inşaatın durmasını gerektiren bir durum olmadığı belirtilince çalışmalar kaldığı yerden başladı. Bölge sakinlerinin büyük bir heyecanla bitmesini beklediği tesiste soyun odalarının kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde ise, sahanın zeminini destekleyecek olan üçüncü ve son perde duvarın yapımına başlanacak. Çim serilmesi amacıyla zeminde yürütülen çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.

RESMİ MÜSABAKA OYNANABİLECEK
Orhan Mahallesi Açık Spor Kompleksi projesi, standart ölçülerde sentetik çimden oluşan bir futbol sahası ile içinde voleybol, basketbol ve tenis sahasından oluşuyor. Bu alanda ayrıca üstü kapalı yaklaşık 600 kişilik seyirci tribünü, 4 soyunma odası, dışarıdan gelenlerin kullanabileceği bay ve bayan tuvaletler, hakem odası ve yönetici odası da mevcut olacak. Projenin tamamlanmasının ardından tesislerde resmi müsabakalar oynanabilecek.

ORHAN TOPAL İSMİ GÜNDEMDE
Öte yandan Orhan Mahallesinde yapılan bu tesislere, genç yaşta aramızdan ayrılan  Bağçeşmespor Kulüp Başkanı merhum Orhan Topal´ın adının verilmesi gündemini koruyor. Konu, tesislerdeki çalışmalar bittikten sonra meclise sunulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!