´Sözlerimiz lafta kalmayacak”

Başkan Karaosmanoğlu, SDKM´de düzenlenen Özürlüler Konferansı´nda konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde organize edilen Özürlüler Kanunu Bilgilendirme ve Değerlendirme Paneli, dün Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapıldı. Yeni kanunun masaya yatırıldığı panel öncesinde söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Eksiklerimizin çok olduğunu biliyoruz. Bu nedenle hızlı hareket edeceğiz. Sözlerimiz lafta kalmayacak” dedi.

KİMLER KATILDI?
Çok sayıda özürlü ile özürlü dernekleri temsilcilerinin katıldığı panelin konuşmacıları, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Başbakanlık Özürlüler Dairesi Başkanı Mehmet Aksoy veTürkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur oldu.

“KANUN İYİ, UYGULAMA ŞART”
Toplantıda ilk olarak Kocaeli Engelli Dernekleri Platformu Sözcüsü Celal Polat konuştu. İlimizde 24 özürlü derneği, 140 bin dolayında da özürlü bulunduğunu söyleyen Polat, “Yeni yasal düzenlemeler çok isabetli. Ancak belediyelerin de bu yasaların gereğini yapması gerekiyor. Yıllardır unutulan sorunlarımızın hızla düzeltilmesini bekliyoruz” dedi. Bünyesinde Gülen Yüzler`i barındıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Belde AŞ`nin genel müdürü Gültekin Görüm ise özürlüler için yapılan çalışmaları anlattı.

ALO ÖZÜRLÜLER HATTI
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ülkemizde özürlülere yönelik hizmet ve yasal düzenlemelerin Avrupa ülkelerinin çok gerisinde olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “Eksiklerimizin çok olduğunu biliyoruz. Bu nedenle hızlı hareket edeceğiz. Sözlerimiz lafta kalmayacak. Yakında Alo Özürlü Hattı açılacak ve özürlü vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecek. SEKA arazisinde de mutlaka özürlüler için özel tesisler kurulacak. Yapacağımız bu merkez Türkiye standartların üzerinde olacak” dedi.

“EL ELE VERECEĞİZ”
Özürlüleri önemseyen ve yalnız bırakmayan bir belediyenin iş başında olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Özürlü vatandaşlar vücudumuzun bir parçasıdır. El ele vereceğimiz çalışmalarla şehrimizdeki sıkıntıları asgariye indireceğiz” şeklinde konuştu.

ATA: ÖZÜRLÜLERİ KAZANALIM
Vali Erdal Ata da uygar ülkelerde özürlülere çok önemli kolaylıklar sağlandığını hatırlattı, “Bizim toplumumuzda özürlü olmak eksiklik gibi görülmüş, kimi özürlüleri aileleri adeta saklamıştır. Özürlüyü üretici olarak topluma kazandırmamız gerekiyor. Ülkemizde resmi rakamlara göre 8 milyon 431 bin özürlü var ve bu büyük bir rakam” dedi. Protokol konuşmalarının ardından panele geçildi ve yeni yasa hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!