Soydabaş: Carrefour Köprüsü Projesi ilimiz için çok önemli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin trafiği rahatlatmaktan çok kilitleyen Eski Gölcük Yolu Köprüsü ile ilgili açtığı fikir yarışmasına katılan eserlerin sergisi pazartesi günü sona erdi.

Serginin son gününde ise Cumhuriyet Parkı içinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi`nde kolokyum düzenlendi. Kolokyuma danışman üyeler Prof. Dr. Hüseyin Kaptan, Prof. Dr. Bülent Tarım, Prof. Dr. Resmi Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Tahsin Canbulat, Hasan Güzel katıldı.

GENÇ MİMARLAR

27 projenin sahipleri projeleri hakkında jüri üyelerinden bilgi alırken, kolokyumun açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, “Bu proje İlimiz için çok önemli. Gerçekleştiğinde ulaşımda büyük rahatlama olacak” ifadesini kullandı. Jüri üyesi Prof. Dr. Hüseyin Kaptan ise “Tüm projeler büyük emekler sarf edilerek hazırlanmış. Yarışmaya katılan 27 projenin sahiplerinin genç mimarlardan oluşması beni ayrıca çok memnun etti” dedi.

 

ESER SAHİPLERİ İKNA OLDU

Projeleri üzerinde yapılan detaylı değerlendirmeleri dinleyen eser sahipleri ise, verilen bilgilerle ikna olduklarını ifade etti. Yarışmada birinciliği, mimar Günay Erdem, peyzaj mimarları Sunay Erdem, Serpil Öztekin ve Pınar Özyılmaz kazanmıştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!