Sosyal bilimin Formula 1´i İzmit´te yapılacak

Dünyanın önde gelen bilim adamları, 1. Uluslararası Sosyal Bilimciler Kongresinde buluşacak. Kongreye ABD ve İranlı uzmanlar da katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin TİKA ve TÜBİTAK´ın desteği, Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştireceği 1. Uluslararası Sosyal Bilimciler Kongresi, önümüzdeki ay ilimizde yapılacak. “Sosyal bilimin Formula 1´i” olarak adlandırılan kongrede, ABD ve İranlı bilim adamları, aynı oturumda dünya barışına giden yolu tartışacak.

BASINA BİLGİ VERİLDİ
18 - 21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek “SSCB sonrası Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde Sosyal, Siyasal ve Ekonomik Değişim” konulu kongrenin programı, dün (pazartesi) Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna aktarıldı. Basın toplantısında bilgileri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, aynı zamanda kongre sekreteri olan Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Erkan Ayan ile kongre koordinatörü Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Bekir Günay verdi.

142 BİLİM ADAMI KATILACAK
Toplantıda Kocaeli´nin dünya kenti olma yolunda çok önemli adımlar attığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, “Dünyanın tartıştığı sorunları Kocaeli´nde masaya yatırmayı, bu sayede dünya barışına dolaylı olarak katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
Kongre programı hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Bekir Günay ise “Kongre gerçek anlamda sosyal bilimin Formula 1´i olacak. 17 ülkeden 142 bilim adamının katılacağı kongre için, Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere 3 dilde çevrim yapılacak” şeklinde konuştu.

HEDEF BİRLİK OLUŞTURMAK
Kongrenin medeniyetler savaşı için değil, dünya barışı için büyük önem taşıdığını belirten Günay, “Kongremize katılım gerçekten mükemmel olacak. Orta Asya´da yaşanan tüm gelişmeler masaya yatırılacak. Burada amacımız, bu bölgeyle ilgilenen yerli ve yabancı bilim adamlarını bir araya getirmek, mevcut sosyo-politik durumu tespit etmek. Hedefimiz ise Birleşmiş Milletler nezdinde Türk Dünyası Sosyal Bilimciler Birliğinin kurulmasını sağlamak ve bu kongreyi geleneksel hale getirip her yıl başka bir ülkede yapmak” dedi.

“FERMANLAR SERGİSİ”
18 Eylül´de 2006´da Kocaeli Büyükşehir Meclis Salonu´nda açılış töreni ile başlayacak olan kongre, aynı gün öğleden sonra Green Park Kartepe Oteli´nde Türkiye´de ilk kez ilimizde sergilenecek olan “Belgelerle Osmanlı Türkistan İlişkileri” konulu Fermanlar Sergisinin açılışı ile devam edecek. Sergi açılışının ardından ise oturumlar başlayacak.

İRAN VE ABD´DEN KONUKLAR
Sosyal Bilimciler Kongresinin belki de en dikkat çekici bölümlerinden biri, ABD ve İranlı düşünürlerin katılacağı ilk oturum olacak. “Medeniyetler Çatışması ve İttifakı Arasında Orta Asya” konulu oturumda, İran İslami Azad Üniversitesi´nden Prof. Dr. Ali Asghar Kazemi “Terörizmin Yeni Boyutları”, ABD Swarthmore College´den Prof. Raymond F. Hopkins ise “Devletlerin Geleceği ve Kimlik Politikaları” konularında tebliğlerini sunacak. Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Ahad Andican´ın da katılacağı oturumun büyük ilgi çekmesi, ayrıca oturumda önemli mesajların verilmesi bekleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!