Solaklar yolundaki köprü genişletilecek

İZAYDAŞ ve köylerin güzergahındaki köprü üzerinde trafik daha rahat işleyecek

Kentte ulaşımın rahatlatılması için önemli çalışmalar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Solaklar Köyü yolu üzerinde bulunan köprüyü genişletme kararı aldı. İZAYDAŞ´a giden çöp kamyonlarının da ana güzergahı üzerinde yer alan köprü, birer şeritten oluşması ve emniyetli yaya geçişine izin vermemesi nedeniyle potansiyel tehlike arz ediyordu.

6.5 METREDEN 20 METREYE
Alikahya Karadenizliler Mahallesi sınırları içinde bulunan, Yeşil Caminin hemen yanında, Bıçkı Deresinin ise üzerinde kurulan köprünün mevcut genişliği 6.5 metre. Yeniden yapıldığında genişliği 20 metreye ulaşacak olan köprü, 2 gidiş 2 geliş olarak hizmet verecek. Ayrıca köprünün her iki yanında birer metreden geniş yaya yolları bulunacak.

GÜVENLİ ARAÇ TRAFİĞİ İÇİN
Genişletme çalışmaları sırasında trafik akışında herhangi bir sorun yaşanmayacak. Çalışmalar tamamlandığında ise köprü genişliği, mevcut yolun imar genişliği ile aynı seviyeye ulaşacak, Solaklar yolu bulvar haline getirilecek, araç trafiği daha güvenli olarak işleyecek.
İZAYDAŞ´ın yanı sıra Fen İşleri Asfalt Şantiyesi ile Büyükşehir Mezbahasının da bulunduğu köprü güzergahı, Durhasan, Eseler, Emirhan, Recepköy ve Hasanoğlu gibi köylere de hizmet veriyor.

6 AYDA TAMAMLANACAK
Çalışmaların başlayabilmesi için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihaleye çıkıldı. Toplam 7 firmanın katıldığı ihalede Es İnşaat 840 bin 111 YTL ile en düşük teklifi verirken, en yüksek teklif 1 milyon 537 bin YTL ile Cevdet Bağdat´tan geldi. 25 metre boyunca inşa edilecek köprü, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 6 ay içinde tamamlanacak.

FİRMALAR

TEKLİFLERİ

Es İnşaat

840 bin 111 YTL

HASKO İnşaat

874 bin 822 YTL

Özmaş İnşaat

919 bin 869 YTL

Kavlak İnşaat

929 bin 978 YTL

Dem-Ka İnşaat

949 bin 537 YTL

Ali Özarslan

1 milyon 172 bin YTL

Cevdet Bağdat

1 milyon 537 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!