Sokağa çıkma yasağı tarihe karışacak

Büyükşehir, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi için ilk adımı attı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´yi her nüfus sayımında evlere kapatmaya son verecek olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi için kolları sıvadı. Başbakanlık Genelgesi ile tüm yurtta başlatılan çalışmalara Büyükşehir Belediyesi de katıldı. Sistemin hayata geçmesiyle her beş yılda bir yapılan nüfus sayımları için sokağa çıkma yasağı tarih olacak, önemli kolaylıklar sağlanacak.

BÜYÜKŞEHİR´DE SEMİNER
Büyükşehir Belediyesi söz konusu sisteme Kocaeli´nin de dahil olabilmesi için Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü ile birlikte çalışmaya başladı. Gündemde ilk olarak, il genelindeki tüm binaları tarayıp numara verecek olan personelin eğitime alınması vardı. Bu amaçla gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe ve belde belediyelerinden belirlenen personel, Büyükşehir Belediyesinde bir araya geldi.

SİSTEM NE GETİRİYOR?
Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürü H. Avni Dizman´ın da katıldığı eğitim seminerinde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile nüfus ve konut değişiminin canlı ve güncel bir şekilde takip edileceğinin altı çizildi.
Sistem sayesinde her bir vatandaşın ikamet ettiği adrese TC kimlik numarası esas alınarak kaydedileceği, böylece mükerrer kayıt ya da kayıt olamama gibi risklerin ortadan kalkacağı belirtildi.

YIL SONUNA KADAR
Türkiyede adreslerle ilgili belirli bir norm olmadığı için hem vatandaşlar hem de kamu kurumları yıllardır ciddi sıkıntılar yaşıyor. Yeni sistemle birlikte sokağa çıkma yasağı gibi uygulamaların yanı sıra vatandaşların yaşadığı bürokratik birçok sorun çözülmüş olacak. Çalışma bittiğinde aylarca süren seçmen listesi hazırlanması da son bulacak. Ayrıca hangi mahallenin ve hangi köyün okul ihtiyacı olduğu istatistiklere bakılarak tespit edilebilecek. Çalışmanın yıl sonuna kadar tamamlanarak merkeze gönderilmesi gerekiyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!