Sıra dükkanlar yeşil alan olacak

Büyükşehir Belediyesi, Kültür Tepesi Projesi`nde tarihi eserlerin önünü açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarihi Saat Kulesi altında yıkımını gerçekleştirdiği 28 adet dükkanın bulunduğu alanı, Kültür Tepesi Projesi kapsamında yeşil alan olarak bırakacak. Yapılan çalışma sayesinde bölgedeki tarihi eserlerin de önü açılarak, Kültür Tepesi tamamlandığında adına yakışır bir hale getirilecek.

KÜLTÜR TEPESİ ŞEKİLLENİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Özel İdare ile birlikte yürüttüğü Kültür Tepesi projesinde çalışmaları hızlandırdı. Yıktırılan binaların enkazları tamamen kaldırılırken, tamamen ünlü tarihi eserlerle kaplı olan tepe, kentimizin en görkemli mekanı olacak. Bölgede bulunan Saat Kulesi, Atatürk Anıtı, Av Köşkü, Paşalar Dairesi, Redif Dairesi, İmaret Cami ve Sarı Konak, yapılan çalışma ile ortaya çıkacak. Tepede ayrıca Valilik Konağı, Kolordu Sineması ve Sağlık İl Müdürlüğü binasını içine alan, kuzeyde İnönü Caddesi, güneyde Hürriyet Caddesi, batıda Saray Yokuşu ve doğuda da İmaret Yokuşu´nu kapsıyor.

HER YANI TARİH KOKACAK
Anıtlar Yüksek Kurulu´na onaylatılan proje kapsamında tarihi Saat Kulesi restore edildi, Av Köşkü yenilenip, müze olarak kullanılmaya başlandı. Av Köşkü´nün hemen arkasında yer alan tarihi Paşalar Dairesi´nin restorasyon çalışması ise sürüyor . Paşalar Dairesi´nin restorasyonu tamamlanır tamamlanmaz, eski gar binasında geçici olarak faaliyetlerini sürdüren Kocaeli Koruma Kurulu bu binaya geçecek. Kolordu Sineması´nın yanında bulunan Redif Dairesi de askeri müze ve Kocaeli´nin askeri tarihini içeren eserlerin sergileneceği bir mekan olarak düzenlenecek.

SARI KONAK İSTİMLAK EDİLDİ
Sarı Konak adıyla bilinen tarihi yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak edilerek, restoran hizmeti vermek amacıyla onarılmaya başlandı. Bölgede tarihi eserlere gölge yapan ve görüntü kirliliğine neden olduğu için yıktırılan 28 adet dükkanın bulunduğu alan ise tamamen yeşil alan olarak düzenlbenecek. Kültür Tepesi Projesi tamamlandığında vatandaşlar en az 7 adet tarihi eseri gezip, iki müzeyi ziyaret edebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!