Sinekle mücadelede duman kullanmak yasak

Eğitim ve bilgilendirme toplantılarına ara vermeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haftanın son mesai gününde “Vektör (haşere) mücadelesi” konulu bir toplantı düzenledi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen toplantıya ilçe ve belde belediyeleri ile Orman Bakanlığı`ndan üst düzey yetkililer katıldı.

YERDEN VE MART AYINDA
Toplantıda ilk olarak 5216 sayılı kanunun 7. maddesinde yer alan “Çevre kirliliğine meydan vermeyecek tedbirlerin alınması” üzerinde duruldu. Sinekle mücadelenin havadan ilaçlama yöntemiyle yapılmasının yasada yasaklandığını belirten konuşmacılar, bu nedenle belediyelerin artık dumanlama sistemini kullanamayacaklarını vurguladı. Yeni yasaya göre ilaçlama, yerde ve sineklerin larva (yumurta) döneminde, yani mart ayından itibaren yapılabilecek.

KANDIRA RİSK BÖLGESİ
Konuşmacılar arasında yer alan Sağlık İl Müdürlüğü Haşereyle Mücadele Şube Müdürü Dr. Mehmet Yılmaz, sineğin ayak izinde biriken suda dahi larva (yumurta) bıraktığı için ilaçlamanın daha çok su birikintilerinde yapılması gerektiğini anlattı. Kocaeli il sınırları içinde uzun süredir sıtma vakasının görülmediğini fakat Kandıra ilçesinin risk bölgesi olduğunu söyleyen Dr. Yılmaz, fındık mevsiminde bölgeye gelen mevsimlik işçilerden kan örnekleri aldıklarını kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR`DEN İLAÇ YARDIMI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürü Orhan Altıntaş ise haşereyle mücadelede ilçe ve belde belediyeleriyle koordineli çalışmak istediklerini ve imkanı kısıtlı belediyelere ilaç yardımında bulunacaklarını belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!