Sinekle mücadele sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesini ilaçlamaya devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sinekle mücadele çalışmasını aralıksız devam ettiriyor. Kentin her köşesinde bataklıklar ve sulak alanlar ekipler tarafından ilaçlanırken, özellikle eskimiş araç lastiklerinin gelişi güzel doğaya bırakılması, yasal açıdan suç sayılırken, sineklere mükemmel bir üreme alanı meydana getiriyor.

 YAZ SEZONUNA HAZIRLIK
 Küresel ısınma nedeniyle eski yıllara oranla daha kurak geçmesi beklenen yaz sezonu için sinekle mücadelesini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, ekiplerini kentin her köşesine yaydı. Sineklerin larva döneminde yok etme çalışmalarını sürdüren ekipler, yaz sezonunun sineksiz geçmesi için çaba gösteriyor. Özellikle sineklerin üreme alanları olan bataklıklar ve sulak alanlar, tek tek ilaçlama yöntemi ile larvalardan kurtarılıyor. Uygulanmakta olan sistemin, havaya sıkılan ilaçlama yönteminden daha etkili olduğu, doğaya ve insanlara zarar vermediği belirtildi.

 ATIK LASTİKLER TEHLİKE 
 Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, yaptıkları mücadelenin, insanları yaz sezonunda rahat ettireceğini belirterek, özellikle doğaya atılan otomobil lastikleri konusunda vatandaşları uyardı. İçi boş olan lastiklerin içinde su birikmesi nedeniyle, sineklere üreme alanı oluşturduğunu belirten Poyroz, “Bu lastikler doğaya gelişi güzel atıldığı ve dağınık bir şekilde bulunduğu için ilaçlama zor oluyor. Bu konularda insanlarımız duyarlı olsun. Arazilerinde ve evlerine yakın alanlarda bu tür otomobil lastikleri bulurlarsa, kaldırsınlar” dedi. Öte yandan lastikleri arazilere atanlar hakkında ceza uygulaması yapılacağı belirtildi.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!