Sınava gireceklere ulaşım bedava

Büyükşehir, Pazar günü sınava girecek öğrencilerden ücret almayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pazar günü yapılacak olan ÖSS sınavına girecek olan öğrencilerden, deniz ve kara ulaşımında ücret almayacak. Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, insan yaşamının uzun bir maraton olduğunu, tek bir sınavla gençlerin karamsarlığa kapılmamaları gerektiğini söyledi.

SINAV KARTI YETERLİ
Türkiye genelinde yaklaşık 1.5 milyon gencin gireceği ÖSS´ye ilimizden yaklaşık 39 bin öğrenci katılıyor. Bir yıl süreyle yoğun bir maraton ve stresle hazırlandıkları sınav nedeniyle yorgun düşen gençler, sınav sonrası büyük bir yükten kurtulmuş olacak. Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri bu önemli günlerinde yalnız bırakmayacak, ulaşımı deniz ve karada onlar için ücretsiz hale getirdi. Pazar günü deniz veya belediye otobüslerine binen öğrenciler, sınav giriş belgesini göstermeleri halinde, ücret edemeden istedikleri yere yolculuk yapabilecek. Üniversite adaylarına ücretsiz ulaşım uygulaması gün boyu sürecek.

HER ŞEYİN SONU DEĞİL
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zorlu bir maratondan geçen öğrencilere, başarılar diledi. Gençlerin hayatlarını tek bir sınava endekslemelerinin yanlış olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Bu sınav belki bir dönüm noktası, fakat kesinlikle her şeyin sonu değil. Sınavı başarısız geçecek olan gençlerimiz sakın umutsuzluğa kapılmasın. Bu yaşam maratonunda onların önlerine daha çıkacak çok fırsat olacaktır. Önemli olan, insanın yaşam maratonu içinde yetenekleri doğrultusunda kendisini, ülkesine, milletine faydalı birey olarak yetişmesidir. Bütün genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!