Şimdi sıra Tütünçiftlik sahilinde

Büyükşehir Belediyesi 150 bin metrekarelik sahili baştan sona yenileyecek

İzmit Körfezi sahilinin tamamını cazibe merkezi haline getirmek isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Kavaklı ve SEKA sahilinden başlattığı peyzaj çalışmalarına önümüzdeki günlerde Körfez ile devam edecek. Projenin ilk ayağını oluşturan Tütünçiflik Sahil Düzenleme Projesi ihalesi dün yapıldı.

11 FİRMADAN TEKLİF
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye toplam 11 firma katıldı. Adeta kıran kırana bir rekabetin yaşandığı ihalede en yüksek teklifi 4 milyon 817 bin 787 YTL ile Kare İnşaat verirken, en düşük teklif ise 2 milyon 163 bin 889 YTL ile Aysal İnşaat`tan geldi.

İKİNCİ İHALE 8 MART`TA
Yaklaşık 150 bin metrekarelik alanı kapsayan proje kapsamında, çocuk parkı, yürüyüş bantları, kafeterya ve dinlenme alanları yapılacak. Projenin ikinci ayağı olan Yarımca Sahil Düzenleme ihalesi ise 8 Mart 2006 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

FİRMALAR                TEKLİFLERİ
Aysal Turizm           2 milyon 163 bin YTL