Sevilen Kaymakam´a hüzünlü veda

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan`ın cenazesi, Yalova`da toprağa verildi

Geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Kandıra´nın sevilen kaymakamı Mehmet Sarıcan dün gözyaşları arasında Yalova´da toprağa verildi. Kandıra Kaymakamı için ilk tören 4 yıldır görev yaptığı Kandıra Kaymakamlığı önünde yapıldı. Kandıralıların adeta akın ettiği törene Kocaeli´nin asker-sivil bürokrasinin yanı sıra siyasiler büyük ilgi gösterdi. Törene katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehmet Sarıcan´ın vefatını büyük bir kayıp olarak niteleyerek, “Genç, dinamik, özveriyle çalışan, başarılı bir kaymakamdı. Kandıra´da çalışmalarıyla vatandaşlarla iyi bir diyalog kurmayı başarmıştı. Çalışmayı aşk kabul eden bir arkadaşımızdı. Başarılı bürokrattı. Kandıra´nın tanıtılması için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyordu ve bunda da başarılı oldu. Türkiye için bir kayıp. Allah yakınlarına sabır versin. Kızına da acil şifalar dilerim” dedi.

İLK TÖREN KANDIRA´DA
Törene ayrıca Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Sakarya Valisi Nuri Okutan, Kocaeli Milletvekilleri Nihat Ergün, Eyüp Ayar, Sefa Sirmen, Salih Gün, 15´inci Tümen Komutanı Tümgeneral Cihangir Akşit, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç, Vali Yardımcıları, Mehmet Sarıcan´ın okul arkadaşları ile Kaymakamlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

YAKINLARI SAKİNLEŞTİRDİ
Tören sırasında eşinin tabutuna sarılan Neriman Sarıcan ve kızı Büşra Elif Sarıcan dakikalarca gözyaşı döktü. Neriman Sarıcan ve kızı Büşra Elif Sarıcan´ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

KANDIRALILAR RAHMETLE ANACAKLAR
Kaymakamlık önünde konuşma yapan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, büyük üzüntü içersinde olduğunu belirterek, “Çok sevdiğimiz Kaymakamımız, senin törenine katılan ve seni sevenler büyük üzüntü ve keder içindeler. Senin ve ailenin acısını hepimiz paylaşıyoruz. Bu gözyaşlarını döken insanlar seni uğurlamaya geldi. Bundan sonra da seni meslek mensupların ve Kandıralılar sevgi ve rahmetle anacaklar” dedi.

KANDIRA´NIN FAHRİ HEMŞERİSİ
Kaymakam Mehmet Sarıcan´ı fahri hemşeri ilan ettiklerini söyleyen Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, “Göreve başladığı tarihten itibaren Kandıralıların sevgi ve saygısını çok kazandı. Çok üzüntülüyüz” diye konuştu. Kaymakamlık önünde yapılan törenin ardından Türk Bayrağına sarılı olan tabutu gözyaşları arasında Kandıra Merkez Camii´ne götürüldü. Kandıra Çarşı Camiinde cenaze namazı kılındı. Daha sonra Kaymakam Sarıcan´ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Yalova´ya götürüldü.

YALOVA´DA İKİNCİ TÖREN
Kaymakam Sarıcan için Yalova Merkez Camisi´nde düzenlenen törene, ailesi, yakınları, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Yalova Valisi Dr. Yusuf Erbay, AK Parti Yalova Milletvekili Şükrü Önder, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yalova Belediye Başkanı Kocaeli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİR MEZARLIĞI´NA DEFNEDİLDİ
Namaz öncesi Sarıcan´ın tabutuna sarılarak ağlayan eşi Neriman, annesi Nazik Sarıcan ile kız kardeşleri Saniye İnci ve Safiye Taşdemir, fenalık geçirdi. Güçlükle ayakta durabildiği gözlenen baba Şevket Sarıcan, taziyeleri kabul etti. Sarıcan´ın cenazesi, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Orhan Kaya´nın kıldırdığı namazın ardından Yalova Şehir Mezarlığı´nda defnedildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!