Sevgi Mağazası açıldı

Bu mağazada para geçmeyecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlar yılda bir kez dilediği giyim eşyasını ücretsiz alabilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önemli bir sosyal projeyi daha hayata geçirdi. Ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların giyim ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabileceği Sevgi Mağazası, bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mağazadaki ürünlerin büyük çoğunluğu, YKM, Adidas ve Nike gibi ünlü markalardan oluşuyor.

GÖRÜM: ALIŞVERİŞLER ÇEKLE
Çok sayıda davetlinin katıldığı törende ilk konuşmayı, mağazanın işletmeciliğini yürütecek olan Belde A.Ş.`nin Genel Müdürü Gültekin Görüm yaptı. Görüm mağazanın üniversite öğrencileri ile terhis olan erler ve cezaevinden yeni çıkan vatandaşlara da hizmet edeceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi`ndeki depolarında 40 binden fazla ürünün bulunduğunu hatırlatan Görüm, mağazadan alışverişlerin çekle yapılacağını, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçları miktarınca çek verileceğini kaydetti.

USTAOĞLU: GÖNÜL KAZANIYORUZ
Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise Sevgi Mağazası`nı gönül kazanma teması ile oluşturduklarını söyledi. Mağazanın sosyal belediyeciliğin önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Ustaoğlu, YKM İzmit Mağaza Müdürü Hamdi Öğünç, Hasan Saral ve Hüseyin Gülaçtı`ya verdikleri önemli destek nedeniyle teşekkür etti.

KARAOSMANOĞLU: EKSİĞİ GİDERDİK
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da geçen kış hizmete soktukları garipevi ile sokakta insan bırakmadıklarını, Sevgi Mağazası ile bir diğer önemli eksiği giderdiklerini vurguladı. İhtiyaç sahibi insanlara yardım edilmesini önemli bir görev bildiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bu bir bakıma herkesin görevi. Aracı olmamız gerekir. Çünkü muhtaç olan ihtiyacı olsa da isteyemez. Biz onları bulup ortaya çıkarmakla yükümlüyüz” dedi.

“YETERLİ DEĞİL”
Kimsenin onurunu kırmadan, Kocaeli`nde aç ve açıkta bir kişi bile bırakmamak için çabalayacaklarını dile getiren Karaosmanoğlu, Sevgi Mağazası projesinin genişletilmesini istedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Yapılan yeterli değil. Kentin önemli bir yerinde, daha büyük ve müsait bir yer temin edelim. Ve sadece giyim değil, aynı zamanda gıda, hatta beyaz eşya da bulunduralım. Hepsi bir arada olsun. İnsanımız tüm ihtiyaçlarını karşılayabilsin” şeklinde konuştu.

BAŞTOPÇU: GÜZEL PROJELER
Sevgi Mağazası için “Burası bizim gözbebeğimiz” diyen Başkan Karaosmanoğlu, yardımda bulunmak isteyen zenginlere de çağrıda bulundu, “Ben inanıyorum ki, tüccarlarımız, hali vakti yerinde olan vatandaşlarımız bu mağazaya önemli katkılarda bulunacaktır” ifadesini kullandı. Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu da Büyükşehir Belediyesi`nin güzel ve önemli projeleri hayata geçirdiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Sevgi Mağazası`nın oluşumuna büyük katkı veren isimlere teşekkür plaketi takdim edildi.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
İzmit İnönü Caddesi üzerindeki “Garipevi” binasının en üst katında hizmete açılan Sevgi Mağazası`nda muhtaç ailelere yardım üye kayıt sistemi ile gerçekleştirilecek. Mağazaya üye olmak için Çözüm Masası`na başvuracak olan adayların ekonomik durumları, Büyükşehir yetkilileri tarafından incelenecek. Uygun görülmesi halinde kişiye alışveriş çeki verilecek. İhtiyaç sahibi kişi, çek üzerinde yazan meblağ miktarınca dilediği üründen satın alabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!