Servetiye Taş Camii şekilleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki Taş Camii restorasyonu devam ediyor.

Servetiye Taş Camii şekilleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi miraslarından biri olan Servetiye Karşı Köyü’ndeki Taş Cami’yi restore ediyor. Kocaeli’nin dört bir yanında yer alan tarihi yapıları restore ederek günümüze kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Bahçecik Servetiye Karşı Köyü Taş Camii’yi de restorasyon çalışmasıyla yeniliyor. Taş yapısıyla zamana direnerek günümüze kadar ulaşmış olan yapı, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore ediliyor.

UYGULAMALAR SÜRÜYOR

Çalıma kapsamında elektrik hattı bağlantı imalatına devam ediliyor. Merdiven imalatı atölye ortamında gerçekleştiriliyor. Yapının özgün ahşap kapısı zımpara işleminin ardından yerine monte edildi. Yapının taban döşeme imalatı ile merdiven ve döşeme kaplama imalatları ise devam ediyor. Çalışma kapsamında yapının cephelerinde bulunan çatlaklar ve ayrılmalar güçlendirildi.

90 METREKARE CAMİİ

Restorasyonu yapılan camii 90 metrekare alana sahip. Camiinin kadın mahvili alanı 36 ise metrekare. Restorasyon projesi kapsamında mevcutta bulunan imam lojmanı ve şadırvan yıkıldı. 56 metrekarelik imam lojmanı ile taban alanı 16 metrekare olan iki katlı şadırvan yeniden yapılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!