Sertifika “mutluluğu”

Kocaeli`nde yaşayan engelli vatandaşların eğitim ve istihdam sorunlarına büyük bir duyarlılıkla eğilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, verdiği desteğin hayata geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyor. Bir süre önce Altı Nokta Körler Derneği Kocaeli Şubesi`nin bilgisayar kursuna 5 adet bilgisayar yardımında bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu bilgisayarlardan yararlanan ve başarılı olan kursiyerlerin sertifika törenine katıldı. Törene katılan Başkan Karaosmanoğlu, bu tür kursların engelli vatandaşların eğitim sorununa çözüm getirmek için düzenlendiğini belirterek, “Bu kurslar bir yandan eğitime katkı sağlarken diğer yandan da kalifiye eleman açığını kapatma yarıyor” dedi.

PLAKET VERİLDİ

Belediye İş Hanı`nın beşinci katında bulunan Altınokta Körler Derneği`nde düzenlenen törene Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra Kocaeli Vali Yardımcısı Celalettin Özdal, Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Avukat Suha Sağlam, Kocaeli Şube Başkanı Celal Polat ve belediye başkanları katıldı. Törende ayrıca kursa katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara plaket verildi.

DAHA FAZLA İŞLER YAPABİLİRİZ.

Sertifika töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırma anlamında ne tür çalışmalar varsa hepsini yapacağız` demiştim. Görme engelliler için hayata geçirilen bu kurs bunun göstergesi ama ben bunu yeterli görmüyorum. Tüm dernekler ve muhtarlarımızla birlikte bu konularla daha fazla işler yapabiliriz” dedi.

İŞ EDİNDİRME AMAÇLI

Öte yandan 21 görme engelli kursiyer iki ay süreyle toplam 160 saatlik bir bilgisayar eğitimi gördü. Başarı kursiyerler aldıkları sertifika sayesinde iş bulma konusunda daha avantajlı olacak. İş edinme amaçlı verilen dersler kapsamında kursiyerler 10 parmak Q klavye eğitimi, Windows XP İşletim Sistemi, Jaws Seslendirme Programı, temel bilgisayar bilgisi, ofis programları ve internet eğitimi aldı.