Selahattin Selçuk, Avrupa ikincisi

Büyükşehir Kağıtsporlu atletimiz, Dağ Koşusunda gümüş madalya aldı

Çek Cumhuriyetinin Upice kentinde geçtiğimiz hafta düzenlenen Avrupa Dağ Koşusuna katılan Büyükşehirli atletlerden Selahattin Selçuk, çok sayıda rakibini geride bırakarak ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Bu başarı milli takımın en büyük başarısı olarak tarihe geçti.

8 SANİYE FARKLA 2. OLDU
Avrupa´nın birçok ülkesinden atletlerin katıldığı Avrupa Dağ Koşusu adıyla düzenlenen yarışma, büyük bir çekişmeye sahne oldu. Çek Cumhuriyetinde gerçekleşen bu önemli yarışta ülkemizi temsil eden yarışmacılar arasında Büyükşehir Kağıtsporlu Selahattin Selçuk ile Bekir Karayel´de yer aldı. Büyükşehir Kağıtspor´un başarılı atleti Selahattin Selçuk, 11 kilometre 160 metrelik yarışmayı 57 dakika 50 saniyede koşarak 2. olarak ülkemize gümüş madalya kazandırmayı başardı. Yarışmanı birinciliğini ise, Selahattin Selçuk´tan 8 saniye önce koşan İtalyan Marco Gaiardo kazandı. 100 üzerinde yarışmacının katıldığı Avrupa Dağ Koşusunda yarışan Büyükşehirli bir diğer sporcu Bekir Karayel ise 63. oldu. 

MİLLİ TAKIMIN EN İYİ DERECESİ
Yarışma sonrasında Türkiye takım halinde 8. sırada yer alırken, ülkemizi temsil eden diğer atletlerimizden  Nihat Kaya 22. ve Fahri Tunçtan 60. oldu. Bayanlarda ise, takım olarak 10 sıra elde edilirken, bireysel sıralamada Ümmü Kiraz 15. Yeşim Yeter Gülal 38. ve Canan Kaya´da  42.sırada yarışmayı tamamlayan isimler oldu. Avrupa Dağ koşusu Şampiyonasında Büyükşehir Kağıtsporlu Selahattin Selçuk sayesinde ilk kez gümüş madalya kazanan Türk Milli Takımı, bugüne kadar en büyük derecesini, 2002 yılında Abdulkadir Türk ile Portekizin Madeira kentinde  bronz madalya alarak kazanmıştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!