Şekerpınar´a yakışır park

Aliya İzzetbegoviç`in adının verildiği park alanı hizmete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Şekerpınar´da yaptırılan Aliya İzzetbegoviç Parkı, dün akşam düzenlenen törenle açıldı. Daha önce atıl bir vaziyette bulunan yaklaşık 5 dönümlük alanın yeni hali görenleri şaşkına çevirirken, açılış töreninde çocukların sevinci görülmeye değerdi.

KANSU VE KASUMAGİÇ
Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ve Bosna Hersek eski Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç´in adının verildiği parkın açılışına, şehir dışından da önemli konuklar katıldı. Kendisi de bir Boşnak olan AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu ile Aliya İzzetbegoviç´in çalışma arkadaşlarından Prof. Dr. İsmet Kasumagiç törende hazır bulundu. İlimizden ise, AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Faruk Taşçı, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Zinnur Büyükgöz, Vahdettin Duran ve Metin Gökçe, Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, İlçe Müftüsü Mahmut Gürlen, Gebzespor Başkanı Şevki Demirci ile ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BALCI: BURASI ÇÖPLÜKTÜ
Törende ilk konuşmayı yapan Şekerpınar Belediye Başkanı Cemalettin Balcı, yeşil alan konusunda hassas olduklarını belirterek, “Adeta çöplük olan bu alanda böylesi güzel bir parkın doğması bizleri son derece mutlu etti. Sizlerden tek isteğim, Yeşil Vadi´yi koruduğumuz gibi açılışını yaptığımız bu parkı da koruyalım” dedi. Balcı daha sonra beldede gerçekleştirdikleri çalışmaları özetledi.

BAŞKANDAN SU MÜJDESİ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise hizmetlerini halkın beklentileri doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Sizlerin bir kuruşunu hiç kimseye yedirmeden, kurda kuşa teslim etmeden hizmet yapıyoruz” dedi. Şekerpınar´da ciddi yatırımlar yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Şekerpınar Belediye Başkanımız, yaptığımız toplantılarda beldenin en büyük sıkıntının su olduğunu söyledi. Biz de bunun ihalesini yaptık. Ağustos ayında beldede su kullanamayan konut kalmayacak. Bu müjdeyi şimdiden vermek istiyorum” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu ayrıca, parka Aliya İzzetbegoviç´in ismini vermelerinde, beldede yaşayan Boşnakların önemli bir etken olduğunu da vurguladı.

AYAR: GEBZE´YE HİZMET YAĞIYOR
AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ise Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle birlikte Gebze´nin de hizmete kavuştuğuna dikkat çekti. Gebze ve beldelerinde hizmet seferberliği yapıldığını dile getiren Ayar, “Büyükşehir belediyemiz Kocaeli´nin tamamına hizmet akıtıyor. Büyüyen ve güçlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin başındaki insan ise, Gebze´yi çok iyi biliyor. Kentin sorunlarını çok iyi gözlemliyor. Dev yatırımlar yapıyor” ifadelerini kullandı.

İZZETBEGOVİÇ´İ ANLATTILAR
AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu ve Aliya İzzetbegoviç´in çalışma arkadaşı Profesör Doktor İsmet Kasumagiç de parkın açılışından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kansu ve Kasumagiç daha sonra açılışa katılanlara İzzetbegoviç´i anlattı, “O bize Müslümanların asla köle olmayacağın söyleyen bir insandı. O dönemde bizlere yapılan zulüm, şu an Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanan hiç kimseye yapılmadı” dedi.

DUALARLA AÇILDI, SERGİ GEZİLDİ
Gebze Müftüsü Mahmut Gürlen´in dualarıyla kesilen kurdelenin ardından, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu´nun arşivindeki resimlerden oluşan Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi davetliler tarafından gezildi. Açılışa katılan çocuklara top dağıtılırken, başkanlar açılış sonrası basketbol sahalarını da gezerek potalara ilk basketbol topunu bıraktı.

PARKTA NELER VAR?
Toplam 5 dönümden oluşan Aliya İzzetbegoviç Parkında, 2 adet basketbol ve voleybol sahası, 8 adet dinlenme alanı, 1 adet kamelya, 1 adet anfi tiyatro, 1 adet kafeterya ve yürüyüş yolları bulunuyor. Parkın ayrıca yaklaşık 2 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!