Şekerpınar için 2 bin 171 başvuru

TOKİ`nin bölgede yapacağı konutlarda alt gelir büyük, normal grup ise düşük ilgi gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin TOKİ iş birliği ile gerçekleştireceği Gebze Şekerpınar´daki toplu konutlar için başvurular geçen hafta tamamlandı. 1736 konut için toplam 2 bin 171 başvuru yapılırken, en yoğun talep alt gelir grubuna yönelik konutlar için geldi.

NORMAL KONUTLARA DÜŞÜK İLGİ
14 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında tamamlanan başvuru süresi zarfında, alt gelir grubundaki 588 konuta, toplam 1627 başvuru yapıldı. Çok düşük hayat şartlarına sahip kesimi hedefleyen “Yoksul” grubunda ise, yeterli başvuru toplanamadı. Sadece Yeşil Kartlıların başvurabildiği, hiçbir sosyal güvencesi bulunmayanların yer alabildiği bu grupta, yapılması düşünülen 112 konuta sadece 89 kişi başvurdu. Aynı şekilde orta gelir grubuna yönelik konutlara da yeterli sayıda başvuru yapılmadı. 1036 konut için toplamda 456 talep geldi. 65 başvuru evrak eksikliği veya yanlış beyan nedeniyle kabul edilmezken, tüm başvurular içinde toplam 84 özürlü ve 5 gazinin bulunduğu belirtildi.

TAÇYAPRAK DEĞERLENDİRMESİ
Başvuru dönemini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, maliyet fiyatlarındaki aşırı yükselme nedeniyle konut sektöründe bir süredir daralma yaşandığını, bunun TOKİ konutlarının satışında da kendisini hissettirdiğini söyledi. Başvuruları Arslanbey Taçyaprak Evleri ile karşılaştıran Genel Sekreter, “Biz Taçyaprak´ta elde ettiğimiz sonuçtan memnunuz. Konutların yüzde 90 oranında satılmış olması, ilginin yüksek, elde edilen sonucun başarılı olduğunun bir işaretidir” dedi. Münir Karaloğlu, sektörün ham madde konusundaki sıkıntıları aşmasıyla satış oranlarının daha fazla yükseleceğine inandığını da dile getirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!