Şeker´den kurban öncesi denetim

Büyükşehir Başkan Vekili, mezbahalar ile 8 ayrı kesim yerinde incelemelerde bulundu

Sınırlarının genişlemesiyle ildeki tüm mezbahaların sorumluluğunu üzerine alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle başlattığı hazırlıklarını sürdürüyor. Büyükşehir bu bayramda mezbahalar dışında 8 ayrı noktada kurban kesim yeri oluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker ise, hafta sonunda bazı mezbahalarla kurban kesim yerlerini denetleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

İLK DURAK DERİNCE
Denetimlerini Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Osman Poyraz ve Mezbahalar Müdürü Orhan Altıntaş ile birlikte gerçekleştiren Başkan Vekili İlyas Şeker`in ilk durağı Derince oldu. Erzurumlar Mahallesi`ndeki kesim yerinde kesilen hayvanların asılacağı kancaları alçak bulan Şeker, etlerin yere değmemesi ve parçalamanın rahat yapılabilmesi için yüksekliğin artırılmasını istedi. Körfez Mezbahası`ndan sonra otoban gişeleri girişindeki sanayi sitesi yanında bulunan Körfez Satış ve Kesim Yeri`ni denetleyen Şeker, burada önce esnafla sohbet etti. Ardından kesim alanına geçen Şeker, vatandaşın daha rahat parçalama yapabilmesi için zeminin genişletilmesi talimatını verdi.

ÇAYIROVA`DA SÖKÜLMEYECEK
Başkan Vekili Şeker daha sonra sırasıyla Gebze Mezbahası, Gebze Merkez Hayvan Satış ve Kesim Yeri, Gebze Pelitli Hayvan Satış ve Kesim Yeri, Darıca Mezbahası, Darıca Hayvan Satış ve Kesim Yeri, Çayırova Hayvan Satış ve Kesim Yeri, Karamürsel Kesim Yeri, Gölcük Mezbahası, Gölcük Satış ve Kesim Yeri`ni gezdi.
Şeker, Çayırova Belediye Başkanı Faruk Taşçı ile birlikte incelediği belediye garajı içindeki kapalı kesim alanının bayramdan sonra sökülmemesini istedi. Şeker bu alanın belediye tarafından normal zamanlarda otobüs park alanı olarak değerlendirilebileceğini kaydetti. 

 

DAHA İYİ HİZMET VERECEĞİZ
Yasaların sokaklarda gelişi güzel kesim yapılmasına izin vermediğini hatırlatan Başkan Vekili Şeker, “Vatandaşlarımızın kurbanlarını rahatlıkla kesebilmeleri için 11 mezbahanın dışında 8 ayrı noktada da uygun yerler oluşturduk. Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Halkımıza her geçen yıl daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!