“SEKA`ya yapacağımız park, Türkiye`ye örnek olacak”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi`ne devri kesinleşen 600 dönümlük SEKA arazisi hakkında dün çok önemli bir görüşme yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, arazi ile ilgili proje hazırlayacak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyeleri Prof. Hasan Şener ve Prof. Ahmet Cengiz Yıldızcı ile Sadullah Gencer`i makamında kabul etti.

PARK İÇİN ÇOK MÜSAİT
Heyetle bir süre fikir alış verişinde bulunan ve SEKA planları üzerinde değerlendirmeler yapan başkan Karaosmanoğlu`na, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç de eşlik etti.
Heyet daha sonra SEKA`ya geçerek araziyi gezdi, tarihi eserleri yerinde inceledi. Prof. Şener ve Prof. Yıldızcı, bölgenin park için oldukça müsait olduğunu belirterek, “Burada yapacağımız park Türkiye`ye örnek olacak” değerlendirmesini yaptı.

SEKA İSMİ YAŞATILACAK
Öte yandan Londra`daki Hyde Park`ın benzerinin yapılacağı arazi üzerindeki mevcut ağaçların tamamının korunacağı, SEKA`yı simgeleyen bazı binalar hariç bütün beton yapıların yıkılacağı, SEKA isminin yaşatılması için de SEKA Kağıt Müzesi kurulmasının planlandığı bildirildi.