Sekaray Kocaeli´ne geliyor

Geleceğin toplu taşıma aracı, Çarşamba günü düzenlenecek olan toplantı ile tanıtılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, belediyecilik alanında bir ilke daha imza atıyor. Büyükşehir Belediyesi toplu taşım mucizesi olan Sekaray´ı Kocaeli´ne kazandırmak için kolları sıvadı. Sekapark´ta 2 kilometre uzunluğunda özel bir monoray taşıma sistemi kuruluyor. Şoförsüz, makinistsiz, vatmansız, tümüyle otomatik ve güvenli toplu taşıma sistemi Sekaray Türkiye´de ilk defa Kocaeli´de hizmete girecek. Büyükşehir Belediyesi, Tübitak destekli projeyi, Tabosan şirketiyle birlikte yürütecek  Sekaray projesi 24 ayda tamamlanacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜ TANITILIYOR
Uzay filmlerindeki görüntüleri aratmayan sistem Çarşamba günü düzenlenecek olan basın toplantısı ile tanıtılacak. Sekapark Uçurtma Tepesi´nde  gerçekleştirilecek olan tanıtımı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu yapacak. Tanıtım toplantısı saat 11.00´de başlayacak.

MAKİNİSTSİZ TAŞIT
Sekaray, monoray denilen bir raylı sistem. Trenlerden, tramvaylardan çok farklı. Toplu taşıma sistemi olmasına rağmen, hatta 5 koltuklu, ayrı ayrı araçlar çalışıyor. Her bir araç, 9 kişi alabiliyor. Sistem tümüyle otomatik. Araçların birbirlerine olan mesafesi otomatik olarak ayarlanıyor. Tümüyle güvenli bir taşıma sistemi olan Sekaray´da makinist bulunmuyor. Araçlar otomatik olarak hareket ediyor. Yolcular, bir düğmeye basarak, aracın durmasını ve hareket etmesini sağlıyorlar. Her durakta durma zorunluluğu yok. Yolcuların aracın hareket etmesini beklemeleri de gerekmiyor. Böylelikle, Sekaray, toplu taşımada taksi rahatlığını aşan bir kolaylık sağlıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!