Sekapark´ta spor dolu gece

Sekapark Spor Tesisleri muhteşem bir açılışla Kocaelililerin hizmetine girdi

Kocaelili sporcuların da hazır bulunduğu açılışa spora olan ilgisiyle tanınan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Eşofmanları ile alana gelen Başkan Karaosmanoğlu bir ara tırmanma duvarına çıktı.

 

TEMİZ HAVADA SPOR İMKANI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark´ta yaptırılan Spor Tesisleri Pazar günü düzenlenen muhteşem bir törenle hizmete girdi. Sekaparkı kentin akciğeri haline getiren Büyükşehir Belediyesi yaptığı spor tesisleri ile de vatandaşa sahilde spor yapma olanağını verdi.

Vatandaşlar bundan böyle temiz ve yeşil bir ortamda spor yapabilecek. Spor tesisleri içinde, tırmanma duvarından, kay kay pistine, çim halı sahasından, çeşitli spor dallarının yapılabileceği birçok yeşil alan yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi söz konusu tesislerin açılışını adeta bir şenlik havasında gerçekleştirdi. Genç yaşlı çok sayıda vatandaş bundan böyle kullanacağı tesislerin açılışına adeta akın etti. Sportif yanı ile tanınan Başkan Karaosmanoğlu da açılışa katılarak vatandaşlar spor yaptı. Bir ara tırmanma duvarına çıkan Başkan Karaosmanoğlu, atik hareketleriyle dikkat çekti.

BAKAN PEPE VE ÇOK SAYIDA SPOR SEVER KATILDI
Açılışa ayrıca Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaelispor Kulübü Başkanı Serhan Gürkan, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Rafet Kırgız, KASKF Başkanı Murat Aydın ile birlikte birçok spor sever katıldı.

 

ZAMAN NASIL GEÇTİ, KİMSE ANLAMADI
Yeni hizmete giren çim halı sahada Kocaelispor, Büyükşehir Kağıtspor, Yenidoğan Serdar ve Başaranspor mini futbol takımlarının katıldığı Mini Futbol Turnuvası yapıldı. Tüm hünerlerini ortaya koyan minik futbolcular izleyenleri adeta kendine hayran bıraktı. Sekapark Spor Tesisleri´nde aynı anda birçok etkinlik birden start alırken, tören alanına gelen izleyiciler hangi etkinliği izleyeceğini şaşırdı. Bir oraya bir buraya koşan izleyenler keyifli bir akşamın sonunda zamanın nasıl geçtiğini anlayamadı.

KAY KAY´A BÜYÜK İLGİ
Türkiye´nin en büyük tırmanma duvarı olarak bilinen Sekapark Tırmanma Duvarı, Zedosk takımı antrenörleri tarafından tırmanmak isteyen herkese açık bir şekilde hizmet verdi. Kay kay gösterilerinin yapıldığı piste çıkanlar bu daldaki hünerlerini gösterirken, yeni kaymayı öğrenen sporcularda Büyükşehir´in uzman antrenörleri eşliğinde kay kay yapmanın tadını çıkardı.

İZCİLER VE BASKETÇİLER
Büyükşehir Kağıtspor İzci takımının kurduğu çadırlarda davetlilerin en ilgisini çeken görüntüler arasında yer aldı. Akşam saatlerinde çadırlarını kurup izcilik faaliyetlerini sürdüren izciler, gecenin sonuna doğru Başkan Karaosmanoğlu´na tekmil vererek faaliyetlerini sonlandırdı. Basketbol sahası da etkinliklerden nasibini aldı. Büyükşehir Kağıtspor Basketbol antrenörleri Hüseyin – Emel Serim çiftinin organize ettiği basketbol turnuvası, spor alanına gelen herkese açıldı. Birbirinden güzel hareketlerin izlendiği basket turnuvası, dostça başlayıp dostça son buldu.

BOCCE VE GÜREŞ
Gecenin en ilginç gösterilerinden birisi de Bocce sporunun tanıtımı sırada yaşandı. Ülkemizde henüz yeni olduğu için çok fazla bilinmeyen bu spor, SHÇEK Kulübü tarafından izleyenlere anlatıldı. Büyükşehir Kağıtspor Güreş Takımı tarafından sunulan Karakucak Güreşleri de günün en çok izlenen spor faaliyetleri arasında yer aldı. Büyükşehirli pehlivanların yeşil çimenler üzerindeki mücadelesi adeta Kırkpınar Güreşleri´ni andırırken, gösteri olmasına rağmen sporcuların birbirini yenmek için kıyasıya mücadele vermesi çevredekiler tarafından alkışla karşılandı.

ETKİNLİKLER DİZ BOYU
Çim hokeyi, bisiklet, atıcılık, eskrim ve çim hokeyi gibi çeşitli etkinliklerinin de yer aldığı gece, Büyükşehir Kağıtspor Halk Oyunları Takımı´nın Artvin Yöresi oyunu ile devam etti. Büyükşehir Kağıtspor´un milli boksörleri Selçuk eken, Mehmet Topçakan, Volkan Pepe ve Burhan Akçay, antrenörleri Selkan Bal nezaretinde yaptıkları boks gösterisi ile tam puan aldı.

DÖVÜŞ SPORLARINA BÜYÜK İLGİ
Spor şöleni havasında geçen geceyi izlemeye gelen vatandaşlar vaktin nasıl geçtiğini anlayamazken, günün en çok ilgi çeken sporlarının başında dövüş sporları yer aldı. Tekvando antrenörü Cemal Temel tarafından hazırlanan ateş söndürme, boyunda demir bükme ve çivili tahtaya yatarak vücutta kiremit kırdırma gösterileri izleyenleri hayrete düşürürken, Kore´den gelen ünlü Hapkido antrenörü Kim Sang Hoon nezaretinde Red Dragon Kulübü tarafından hazırlanan Hapkido gösterileri de geceye ayrı bir renk kattı.

KARATECİLER HEM ALKIŞLATTI, HEM GÜLDÜRDÜ
Büyükşehir Kağıtspor´un yurt içinde ve yurt dışında sayısız başarılara imza atan Karate Takımı, spor gecesine damgasını vurmayı başardı. Başarılı sporcuların bir birinden güzel hareketleri alkışı hak ederken, özellikle günümüzde sokaklarda sık sık görmeye alıştığımız laf atma ve kap kaç olayları ile ilgili hazırlanan senaryolar, izleyenleri hem alkışlattı, hem de güldürdü.

 

JET KUNDO VE JUDO´YA TAM PUAN
Büyükşehir Kağıtspor Jet Kundo antrenörü Yüksel Yılmaz tarafından hazırlanan Jet Kundo gösterileri büyük ilgiyle izlenirken, izleyenlerin ‘bu spora nasıl başlarız´ diye konuştuğu dikkatlerden kaçmadı. Büyükşehir´in Judo Antrenörü Salim Abanoz nezaretinde Büyükşehirli sporcular tarafından gösterilen judo hareketleri de diğer dövüş sporlarıyla aynı ilgiyi gördü.

ENGELLİ HALTERCİLER ENGEL TANIMADI
Özel Yenidoğan Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen gösteride miniklerin müzik eşliğindeki hareketleri özellikle protokol tarafından sık sık alkışlandı. Gecenin son gösterisi ise Büyükşehir Kağıtspor´un engelli haltercilerinin yaptığı gösteriler oldu. Avrupa ve dünyada sayısız başarılara imza atan engelli haltercilerimizden Turan Mutlu, Levent Tutkun ve Uğur Altınel, izleyenlerin hayretli bakışları arasında kilolarının çok üstünde halterleri kaldırarak büyük alkış aldı.

“SPORUN VE SPORCUNUN DOSTUYUZ”
Spor severlerin büyük ilgiyle takip ettiği Sakapark Spor Şöleni´nde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geceye katılan sporcuların gözlerindeki ışıktan şampiyonlukların haberini aldığını ifade ederek, “Spor demek, sağlık demek, enerji, heyecan, coşku, kardeşlik, nezaket ve olgunluk demek. Bizler Büyükşehir olarak bu işe ayrı bir önem veriyoruz. Hani reklamda diyor ya, ‘Sporun ve Sporcunun Dostuyuz´, bizde aynen öyleyiz. Çünkü spor bir dostluk işidir, sporcu dost olunacak kişidir. Spor yatırımlarına tam 51 trilyon yatırdık. 22 yeni spor tesisi kurduk. 200´ü aşkın tesisin projelendirme ve ihale çalışmalarını sürdürüyoruz. Neden bunca para, bunca emek harcıyoruz? Bu kadar tesise gerek var mı? Evet var. En başta söyledim, spor demek sağlık, efendilik, heyecan, sevinç demek.

HERKES SPOR YAPSIN
Her yaştan hemşerimiz bu tesislere gelip idman yapıyor, zindelik kazanıyor. Bizim bu enerjiye, sağlıklı bünyelere ihtiyacımız var. Mühendisler basket oynasın, avukatlar yüzsün, öğretmenler koşsun. Güreş, jimnastik, karate, satranç yapsın. Genç yaşta herkes bu sporları yapabilir. Ev hanımları, işçiler, çocuklar ve emekliler herkes bu tesislerde buluşmalı. Hepimiz maçları, yarışları izlememenin heyecanını yaşayabilmeliyiz. Hepimiz sahaya inebilmeli, ringe, mindere çıkabilmeliyiz. O zaman birbirimize daha çok yaklaşırız. Bu sevinçler, bu heyecanlar, galibiyetler, şampiyonluklar bize güç verir, dostluğumuzu pekiştirir. Belediye olarak 220 amatör spor kulübünü 78 bin spor malzemesi yaptık. Yeter ki gençlerimiz kötü alışkanlıklarda uzak dursun, olmadık yerlere gitmesin. Gençlik enerjisini en güzel şekilde kullansınlar, küçüklerine iyi örnek olsunlar. Takım arkadaşlarıyla birlikte zafere koşsunlar, ailelerinin de yüzü gülsün hepimiz sevinelim.

SPOR REKORU VE HİZMET REKORU
Büyükşehir belediyesi olarak dünya, Avrupa ve balkan şampiyonları çıkardık. Bu sevinçleri, bu zaferleri çoğaltmak için çalışıyoruz. Her mahallede bir şampiyonumuz olsun istiyoruz. Kocaeli sağlık ve zindelik dolu bir şehir oluyor. Biz 32 branşta faaliyet gösteriyoruz, branş sayısında Türkiye birincisiyiz. Lisanlı 2 bin 320 sporcumuz var. Sporcu sayısı bakımından Türkiye ikincisiyiz. Tesisler ve spor imkanları bakımından da zirveye doğru hızla yol alıyoruz. Spor bilim gibidir. Disiplin gerektirir. Belediyecilikte aynen öyle spor gibidir. Mesela futbolda takımlar belli bir düzene göre sahaya dağılıyorlar. Bizde de aynı şey geçerlidir. Takımlar gol atıyor, basket atıyor. Bizde yol yapıyor, tesis inşa ediyor, doğalgaz su götürüyor, ağaç dikiyoruz. Sporcularımız çeşitli rekorlara imza atarken, bizde belediye olarak yol yapma, denizi temizleme, doğalgaz hattı döşeme rekoru kırıyoruz” şeklinde konuştu.

BEŞİKTEN MEZARA KADAR SPOR
Başkan Karaosmanoğlu´ndan sonra kürsüye çıkan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ise, “Beşikten mezara kadar spor önemlidir. İmkanları hazırlayan Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Hükümet olarak spora ve sporcuya önem veriyoruz. Atatürk´ün dediği gibi sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severiz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” diyerek sözlerine söz verdi.

BAŞKAN ISRARLARA DAYANAMADI VE TIRMANDI
Gecenin sonlarına doğru tırmanma duvarının önüne kadar giderek tırmanma sporu yapanları izleyen Başkan Karaosmanoğlu, çevredekilerin ısrarına dayanamadı ve Zedosk eğitmenleri tarafından tırmanma iplerini üzerine geçirerek, zirveye doğru tırmanmaya başladı. Çevredekilerden büyük alkış alan Başkan Karaosmanoğlu, çıktığı gibi başarılı bir şekilde inerek, bu sporunda bir hayli zevkli olduğunu söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!