Sekapark´ta muhteşem şölen

Büyükşehir Belediyesi`nin şöleninde 10 bini aşkın insan doyasıya eğlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençler için Sekapark´ta düzenlediği “Gençlik Şöleni”nde 10 bini aşkın insan doyasıya eğlendi. Ünlü sanatçı Alişan izdihamdan ambulans ve özel güvenlik sayesinde kurtarılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçen yıl üniversite sınavında Türkiye genelinde ilimizden ilk 100 arasına giren 4 öğrenciye otomobil hediye etti.

ZEYNEP BAŞKAN COŞTURDU
Sekapark´ta düzenlenen “Gençlik Şöleni” adeta insan akınına uğradı. Yaklaşık 10 bini aşkın katıldığı şenliği, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili  Eyüp Ayar, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Muhlis Öztürk, milletvekili adayları Fikri Işık, Sibel Gönül, AK Parti İl Başkan Vekili Necdet Eksen de izledi. İlk olarak sahneye çıkan Türk Halk Müziği´nin yeni sesi Zeynep Başkan, sınav stresinden kurtulmak isteyen gençleri coşturdu. Sekapark´ı dolduran gençler, Karadeniz türkülerine eşlik edip, kendilerinden geçti. Horonlar tepilip, halaylar çekildi. Gençler, kısa süreli de olsa üniversite sınavını unuttu.

“SİLAH YERİNE BİLGİSAYAR KULLANIN”
Genç sanatçı Zeynep Başkan´ın konserinden sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gençlerin arasında gençleştiğini ve mutlu olduğunu söyledi. “Kendimi 18´inde hissediyorum” diyen Karaosmanoğlu, “Sizin için her şeyin en iyisini ve en güzelini yapmaya çalışıyoruz. Çünkü, sizler bu ülkenin ve bizlerin geleceğisiniz. Sizler, döner bıçağı yerine kalem kullanan, silah yerine bilgisayarı tercih eden bir gençlik olmalısınız. Böyle bir gençliğin yetişmesi için KO-MEK kurslarını açtık. Bilgisayardan dil kurslarına, arıcılıktan muhasebeye, doğalgaz tesisatçılığından ebruya kadar birçok kursu ücretsiz yaptık” dedi.

22 SPOR TESİSİ
Konuşmasında Atatürk´ün “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözünü hatırlatan Karaosmanoğlu, “Sağlam kafaların yetişmesi için spor alanı gerekliydi. Çünkü kentimizde spor yapacak alan yoktu. Bir çok gencimiz mevcut birkaç yere gidemiyordu. Biz Kocaeli genelinde 22 yeni spor tesisi yaptık. Sizler, bu kent insanı yararlansın istedik. Sağlıklı bireyler olun, ülke genelini şekillendirecek siz gençler daha iyi yetişin istedik. Sabahları 10 kilometre yürüyorum, siz gençleri de yanımda görmek isterim” şeklinde konuştu.

EĞİTİME DESTEK
Konuşmasında üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, bugüne kadar bu burstan 23 bin 500 gencin yararlandığını ifade etti. Gelecek yıl da bursların devam edeceğini söyleyen Başkan, kentin tanıtımı için kültür gezileri yapıldığını dile getirdi. Karaosmanoğlu, deniz ulaşım ağını 6 deniz otobüsü ile güçlendirdiklerini, 10 ayrı noktadan günde 140 sefer yapıldığının altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, Herhangi bir kara veya deniz aracından indikten 1.5 saat içinde ikinci bir araca binilmesi halinde Kentkart kullanımında yüzde 50 indirim uygulaması yapıldığını ifade etti.

SEKAPARK HİZMETİNİZDE
Başkan Karaosmanoğlu, SEKA Kağıt Fabrikası döneminde arazinin herkese kapalı olduğunu dile getirirken, “Burayı park yaparak sizin hizmetinize sunduk. Kent insanı burada eğlensin, dinlensin, doğa ve deniz ile baş başa olsun istedik. Bu park içine bilim merkezi kuracağız. Siz gençler bu merkezde dokunarak bilimi hissedip, seveceksiniz. Bu merkezde ilginç bilimsel çalışmalar yer alacak” diye konuştu.

4 GENCE OTOMOBİL
Konuşmanın ardından geçen yıl üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 100 arasına girmeyi başaran 4 gence otomobilleri hediye edildi. Geçen yıl Sayısal 378 puanla Türkiye 9´uncusu Erşan Taşan, Sayısal 375 puanla Türkiye 14´üncüsü İrfan Yıldız, Sayısal 371 puanla Türkiye 98´incisi Semih Üslü, Eşit Ağırlık´ta 368 puanla Türkiye 49´uncusu Mustafa Çetin, aileleri ile birlikte araçlarını teslim aldı. Daha önce OKS sınavında ilk 300 öğrenciyi bisikletle ödüllendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, bu yıl da üniversite sınavında ilk 100 öğrenci arasına giren adaylara aynı ödülü vereceklerini ifade etti.

ALİŞAN İZDİHAMI
Konuşmaların ardından Osman Hamdi Bey ile SEKA Deniz Otobüsü törenle hizmete açıldı. Şölende ikinci olarak sahne alan ünlü sanatçı Alişan, izdiham yaşanmasına neden oldu. Sekapark´a yığılan 10 bini aşkın insan, sanatçıyı yakından görmek isteyince bir anda ortalık karıştı. Ezilme tehlikesi geçiren sanatçıyı özel güvenlikçiler ambulansla kurtardı. Sahneye çıkan Alişan, birbirinden güzel türkülerle Sekapark´a gelen gençlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!