“SEKA Projesi Kente Değer Katar”

Donanma Komutanı Oramiral Ataç, SEKA Kent Parkı Projesi´ni beğendi:

Donanma Komutanlığı görevine atanan Oramiral Metin Ataç, bir süre önce kendisini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret etti. Önceki gün (Salı) gerçekleşen iadeyi ziyarette ağırlıklı olarak SEKA Kent Parkı Projesi konuşuldu.

BAŞKAN BİLGİ VERDİ
Oramiral Ataç`ı belediye binası girişinde karşılayan Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra makamında bir süre görüş alışverişinde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu konuğuna, başta SEKA Kent Parkı Projesi olmak üzere Kocaeli`nde uygulamaya konulan ve konulacak projelerle ilgili bilgi verdi. Karaosmanoğlu, SEKA Projesi`nin doğa ile denizi birleştiren bir güzellik abidesi olduğunu söyledi. Proje ile İngiltere`deki Hyde Park`ı örnek aldıklarını kaydeden Karaosmanoğlu, “Arazideki binaların yüzde 80`ini yıkıyoruz. Tarihi ve dayanıklı binaları ise kültürel ve sosyal etkinliklerde kullanacağız. Arazideki bitki örtüsü de tamamen korunacak. Proje tamamlandıktan sonra Kocaeli eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunun farkına varacak” dedi.

“BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMELİ”
Proje üzerinde bilgi alan Oramiral Ataç ise “Bu proje bitince İzmit`in değeri artar. Hayırlı uğurlu olsun” değerlendirmesini yaptı. Ataç, “İzmit`in akciğeri” olarak tanımladığı SEKA arazisi üzerinde gerçekleştirilecek projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Arazi üzerinde pek çok tarihi eser bulunduğuna da dikkat çeken Oramiral Ataç, eserlerin bulunduğu bölgelerin korunmasının faydalı olacağını vurguladı.

KARŞILIKLI HEDİYELER
Protokol Şeref Defteri`ni de imzalayan Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataça ziyaret sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit`in sembolü olan saat kulesinin kristal maketini takdim etti. Oramiral Ataç ise Başkan Karaosmanoğlu`na Donanma`yı temsilen şilt verdi. Ziyarette Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç de hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!