SEKA Park´ın logosu belirlendi

Kocaeli`nin akciğeri olacak olan SEKA Park`a özel logo yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Türkiye´de bir eşi daha bulunmayan SEKA Park´a özel logo yapıldı. Hazırlanan logoda SEKA´nın sanayi kuruluşu olarak öz geçmişi de sembolize edilirken, doğa ve deniz unutulmadı.

RENKLERLE TASVİR
Sadece Türkiye´de değil, dünyada parmakla gösterilen dinlenme alanları arasında yer alacak olan SEKA Park için hazırlanan özel logoda her şey renklerle tasvir edildi. Ana temasında SEKA´nın eski geçmişi sembolize edilirken, yeşil renkle yazılan “Park” ise temiz havayı ve doğayı betimliyor. 70 yıl ülkeye hizmet veren SEKA´nın park olarak içindeki temiz havası ve doğası ile Kocaeli´ne hizmet vereceği anlatılıyor.

BACA´YA YAPRAK
Logodaki yaprak motifi ise endüstrileşmenin getirdiği kirlenmenin artık sona erdiğini müjdeliyor. SEKA kelimesinin içindeki K harfi fabrika bacasını sembolize ederken bunun üzerine konulan yaprak motifi Kocaeli´nin sanayileşme miladını tamamlayarak insanların rahatça gezip dinlenebileceği bir mekana kavuştuğunu haber veriyor.

SIKINTILAR BİTTİ
Logonun altında kullanılan hareketlerin renkleri ise yine farklı şeyleri anlatıyor. SEKA yazısının altındaki hareket, sanayileşmeden doğan sıkıntıların artık geride kaldığını, sıkıntıların bittiğini, bölgenin doğa ile barıştığını ifade ediyor. Park yazısının altı ise lacivert renkle hareketlendirilerek, insanların yıllarca özlem duyduğu Körfez´e kavuşmasını sembolize ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, SEKA Park´a logo belirledi. Logoda kullanılan ifade ve renklerle hem sanayi, hem doğa, hem deniz temsil edilirken, sanayiden doğan sıkıntıların bittiği ve insanların Körfez ile barıştığı tasvir ediliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!