Seka Park´ ta balık keyfi…

Körfez temizlendi, olta balıkçılığı arttı, Başkan Karaosmanoğlu balık tutanların keyfine ortak oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez içindeki yaşamı yeniden canlandırmak için işletmesini üstlendiği 8 arıtma tesisi ile hedefine ulaşırken, Başkan Karaosmanoğlu´nun “Körfez olta balıkçılığının mekânı olacak” sözü yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Önceki akşam SEKA Park´a giden Başkan Karaosmanoğlu, iskelelerde balık tutanların keyfine ortak oldu.

KENT NEFES ALDI
Türkiye´nin en modern parkı olarak inşa edilerek, denizle doğanın bütünleşmesini sağlayan SEKA Park, kent insanının akınına uğradı. Artan sıcaklarla birlikte insanlar parka akın etmeye başladı. SEKA Park´ta incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Kent merkezinde doğa ve denizi bir arada insanımızın hizmetine sunduk. İnsanlarımızı deniz ile barıştırdık. Burada isteyen piknik, isteyen spor yapabiliyor. Kimi çocuklarını eğlendiriyor, kimi kent stresinden kurtulmaya geliyor. Yaptığımız bu park sayesinde İzmit nefes aldı, insanımız rahatladı” dedi. Karaosmanoğlu´nun sohbet ettiği insanlar, kente böyle bir park kazandırdığı için kendisine teşekkür etti.

OLTA BALIKÇILIĞI GELİŞİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, inceleme gezisi sırasında iskelelerde oltaları ile balık tutanları ziyaret edip, sohbet etti. Göreve geldiği ilk günden beri Körfez içindeki yaşamı canlandırmak, pis kokuyu gidermek için çaba gösterdiklerini belirten Karaosmanoğlu, “Büyükşehir olarak 8 arıtma tesisi işletiyoruz. Denizimiz büyük oranda temizlendi ve balık türleri artmaya başladı. İki yıl önce Körfez´in olta balıkçılığının merkezi olacağı sözünü vermiştim. İşte bu gerçek oluyor. Yıllardır kokusundan yanına bile yaklaşılmayan Körfez´de artık balık tutuluyor. Hedefimize ulaşmaya başladık” şeklinde konuştu.

BAŞKAN UĞURLU GELDİ
Başkan Karaosmanoğlu, bu tür çalışmaları kentin her noktasında sürdürdüklerini, Kocaeli´yi ülke genelinde cazibe merkezi haline getirmeye başladıklarını belirtti. Başkan, hayata geçirdikleri SEKA Park ve temizlenen Körfez ile birlikte insanların büyük bir keyif yaşamaya başladığını dile getirdi. Sohbet sırasında oltaya iki balık birden takılınca balıkçılar, “Başkanım ayağınız uğurlu geldi” dedi. Karaosmanoğlu, “Uğur yaptığımız çalışmalarla geldi. Yakın bir gelecekte İstanbul insanı oltasını alıp kentimize balık tutmaya gelecektir” diye konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!