SEKA Kent Parkı da birlikte açacağız

Başbakan Erdoğan İzmit´te iki önemli bulvarın açılışını yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gazanfer Bilge Bulvarı`nın ilk bölümü ile Şehit Rafet Karaca Bulvarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı törende “Bunlar yatarak olmuyor” yorumunu yapan Başbakan Erdoğan, SEKA arazisini İngiltere`nin Hyde Park`ına benzetecek çalışmaların da start aldığını, yıl sonunda bu projeyi de hizmete açacaklarını söyledi.

ÖNCE VATANDAŞLARIN YANINDA
Anıtpark Alanı`nda düzenlenen törene Kocaelililer de büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği törene Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılırken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, milletvekilleri, Vali Erdal Ata, belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri katıldı. Tören alanına Başbakanlık otobüsüyle gelen Erdoğan, ilk olarak tören alanındaki vatandaşların yanına gitti, onlarla el sıkıştı.

“KOCAELİ, ŞANTİYEYE DÖNDÜ”
Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir yasası sayesinde Kocaeli`nin büyük bir kalkınma hamlesi yaşadığını ifade etti. Kenti adeta şantiyeye çevirdiklerini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “2005 ve 2006`yı hamle yılı ilan ettik. Önceliği alt yapıya verdik. 100 bin vatandaşımızı doğalgazla buluşturduk. 2 bin km köy yolunu elden geçirdik. Sadece beldeleri değil köyleri de kesintisiz şebeke suyuna kavuşturduk. Amacımız Kocaeli`ni daha çok yaşanabilir bir hale getirmektir” dedi.

“ÖRNEK MAHALLE OLACAK”
Daha sonra Kocaeli Üniversitesi ile İzmit`i buluşturacak olan Gazanfer Bilge Bulvarı`nın önemini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, bulvarı günde 50 bin kişinin kullanacağını ifade etti. Karaosmanoğlu, “Bulvar güzergahı üzerindeki vadide Kentsel Dönüşüm Projesi`ni uygulayacağız. Buraya toplam 985 konut yapacak, çarpık yapılaşmanın bulunduğu bölgeyi örnek bir mahalleye dönüştüreceğiz. 1 yıl sonra konutlar bitmiş olacak. Açılışını inşallah sizlerle birlikte yapacağız” dedi. Karaosmanoğlu, SEKA Kent Parkı Projesi`nin de Türkiye`nin yüz akı olacağını kaydetti.

‘YOL VE SU ÇOK ÖNEMLİ”
Alkışlar arasında kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, yol ve su ile ilgili çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. “Yol ve su medeniyettir. 2007 sonuna kadar evlerde şebeke suyu bulunmayan Türkiye`nin hiçbir köyü kalmayacak” diyen Erdoğan, doğu ile batı arasında hiçbir ayrım yapmadan, insanımız için ne gerekiyorsa yapıldığını ve yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Bakın burada da görüyorsunuz, Türkiye`de iyi şeyler yapılıyor. Türkiye büyük mesafeler kat ediyor. Ben bu başarıları hazmedemeyenlere seslenmek istiyorum: Bu ülkeyi boşu boşuna germeyin” dedi.

SIRA SEKA PARK`TA
Konuşmasında SEKA Kent Parkı Projesi`ne sıkça değinen Başbakan Erdoğan, gelinen süreci özetledi. SEKA alanını Kocaeli halkına devrederken karşı çıkanların, bugün yapılan projeye gıpta ile baktıklarını ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmit`in böyle güzel bir alanı yoktu. SEKA da sürekli zarar ediyordu. Bu nedenle biz de dedik ki, burayı İzmit`e kazandıralım. İngilizler`in Hyde Park`ı varsa, Kocaeli`nin de SEKA Parkı olsun istedik. Bizi bu kararlılığımızdan döndüremediler. Belediyemiz de kararlı bir şekilde güzel bir proje hazırladı. Ve projenin uygulaması başladı. İnşallah yıl sonuna varmadan projeyi hep birlikte hizmete açacağız. Artık İzmitliler ‘Çocuğum nerede dolaşsın? Ailemi nereye götüreyim?` demeyecek. Çünkü yer hazır.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM`E YARDIMCI OLUN”
Daha sonra Kentsel Dönüşüm Projesi`nin önemine vurgu yapan Başbakan, toplu konutlarla insanları sağlam ve çağdaş binalara taşıdıklarını söyledi. Erdoğan Kentsel Dönüşüm kapsamında evleri istimlak edilecek vatandaşlara da şöyle seslendi: “Belediyelerimize, valimize, kaymakamlarımıza yardımcı olun. Sonunda bize çok dua edeceksiniz. ‘Eskiden bir itfaiye, ambulans buraya giremezdi, şimdi modern bir hayatımız var` diyeceksiniz. Ve şunu sakın aklınızdan çıkarmayın: Biz hükümet olarak insanımızın menfaatine uygun olmayan hiçbir şeye izin vermeyiz.”

“BUNLAR YATMAKLA OLMUYOR”
Kocaeli`nde yapılan çalışmaları örnek gösteren Başbakan Erdoğan, “Bunlar yatmakla değil, çalışmakla oluyor. Bize küçükken alfabe verirlerdi. İçinde ‘yat yat uyu, uyu uyu yat` yazardı. Ama bilmedikleri bir şey var: Yatmakla sadece kavun karpuz büyür” şeklinde konuştu.
3 yıl öncesi ile bugünü kıyaslayan Başbakan, 3 yıl üst üste Türkiye`nin yıllık yüzde 8 büyüme gösterdiğini, borç stoğunun yüzde 79`dan yüzde 59`a düştüğünü, kişi başına milli gelirin 2.500 dolardan, 5008 dolara yükseldiğini ifade etti.

 
 
“KRAL DEĞİL, EMANETÇİYİZ”
Bazı kişilerin “Türkiye`yi IMF yönetiyor” eleştirilerini cevaplayan Erdoğan, Türkiye`nin IMF`nin 29 kurucu üyesinden biri olduğunu belirterek, “Bunu gel külahıma anlat. Birlikte çalışma yapan ilk başbakan ben miyim?” sözleri ile sitem etti. Erdoğan göreve geldiklerinde IMF`ye 24 milyar dolar borçları bulduğunu, bunun 11 milyar dolarını ödediklerini, Merkez Bankası`nın kasasında 20 milyar dolar bulunduğunu, bugün ise bunun 58 milyar dolara yükseldiğini ifade ederek, “İş bilenin kılıç kuşananın” yorumunu yaptı. Erdoğan`ın “Biz kral değiliz. Sizin vekiliniziz, emanetçiniziz, Emanetinize sahip oluyorsak bizi tutun, eğer sahip olamıyorsak bizi kovun” sözleri ise büyük alkış aldı.

GAZANFER BİLGE`YE BERAT
Başkan Karaosmanoğlu törene katılımları nedeniyle Başbakan Erdoğan`a gümüş bir tepsi verirken, bulvara adı verilen Kocaelili efsane güreşçi Gazanfer Bilge`ye ise Başbakan tarafından Berat takdim edildi. Daha sonra ise 10 kilometrelik Gazanfer Bilge Bulvarı`nın 1 km`lik bölümü ile bin 350 metrelik Şehit Rafet Karaca Bulvarı`nın kurdelası kesildi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, bir süre bulvar üzerinde yürüyüş yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!