SEKA girişindeki ana yola Tökeli Caddesi ismi

Büyükşehir Belediyesi, İzmit´te öldüğü iddia edilen Macar Kralı´nın ismini SEKA´da ölümsüzleştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit`te yaşadığı ve mezarı SEKA arazisi içinde olduğu iddia edilen ünlü Macar Kralı Tökeli İmre`nin 300. ölüm yıl dönümü nedeniyle, 13 Eylül Salı günü anma töreni düzenleyecek.

PLAKET ÇAKILACAK
SEKA eski İzmit İşletmesi AR-GE binası önünde saat 12.00`de başlayacak törende, mermer kaide üzerine plaket çakılacak. Ayrıca İşletme Müdürlüğü ile AR-GE binası arasındaki ana yola, Tökeli İmre Caddesi ismi verilecek.

KARALOĞLU`NUN KONUĞU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu kısa süre önce makamında ziyaret eden Macaristan`ın İstanbul Başkonsolosu Gabriella Zimbaros, dün de Genel Sekreter Münir Karaloğlu`na konuk oldu. Zimbaros ziyarette, Tökeli İmre için düzenlenecek etkinliklere verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür etti.

“EN ÇOK SEVİLEN KRAL”
Etkinlik programının da ele alındığı ziyarette söz alan Başkonsolos Zimbaros, Tökeli İmre`nin Macaristan büyükleri arasında en çok sevilen kral olduğunu belirttikten sonra, “Bu anma törenini çok önemsiyoruz. Tökeli için düzenlenecek törenler, kültürel işbirliğini geliştirecektir. Macaristan`daki iş adamları ile İzmit`teki iş adamları için burada bir toplantı düzenlenirse ticari işbirliğin de gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“İLİŞKİLER İLERİYE GİDECEK”
Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Dış İlişkilerden ve AR-GE Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan`ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Genel Sekreter Karaloğlu ise mezarının İzmit`te olması nedeniyle Tökeli`nin zaten İzmitli sayıldığını söyledi. Karaloğlu, 13 Eylül`de düzenlenecek etkinliğin Türk-Macar ilişkilerini daha da ileriye götüreceğini kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!