Şehir Tiyatroları perdelerini açıyor

İlk olarak “İki efendinin uşağı” adlı komedi oyunu sahneye konulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2007-2008  sezonunu 18 Ekim Perşembe günü  saat 20.00´de Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nde açıyor. Açılışta Şehir Tiyatrosu oyuncuları “İki efendinin uşağı” adlı oyunun prömiyerini yapacak.

KOMEDİ İLE BAŞLIYOR
Yeni sezona yeni bir Genel Sanat Yönetmeni ile başlayacak olan Şehir Tiyatroları, ilk oyununu komedi türünden seçti. Carlo Goldoni´nin  İtalya ve dünya tiyatrosuna kazandırdığı en ünlü klasik eserlerinden biri olan  “İKİ EFENDİNİN UŞAĞI” adlı oyun ile sezon açılacak. İtalyan Halk Tiyatrosu´nda en önemli oyunlardan biri sayılan eserin çevirisini RekinTeksoy yaptı. Oyunu Ankara  Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi  Doç. Dr. Levent SUNER sahneliyor.

PARANIN DEĞERİ
Dünya klasiği sayılan oyunu Levent Suner yönetiyor. Goldoni´nin en sık sahnelenen oyunu olan “İki Efendinin Uşağı”, paranın en geçerli “değer” olduğu, ilişkileri paranın belirlediği, aşkların bile alınıp satılabildiği bir dünyada yaşadığımızı gözler önüne seriyor. Sadece paranın çizdiği sınırlar içinde yaşayan insanın kendini, aklını, ruhunu koruması ise imkansız olarak nitelendiriliyor. Paranın pusulası hangi yönü gösterirse aşklar o tarafa gider, aşıklar buluşsa bile kazanan hep paranın gücü oluyor. Sadece çıkar için “uydurulmuş” bir yalan bile her şeyi değiştirebiliyor, yaşamın akışında belirleyici olabiliyor.

ZENGİN KADRO
Oyunu Levent Suner yönetirken, dekor Hakan Dündar, kostüm Zuhal Soy, ışık Cafer Yiğiter, kareografi ise Gökmen Kasabalı tarafından yürütülüyor. Oyunda Aydın Sigalı, Esra Ronabar, Tarık Keskiner, H.Erdem Irmak, Ozan Şahin, İrem Kahyaoğlu, Engin Benli, Esra Bezen Bilgin, Nuri Karadeniz, Aytek Mete Elgün, S.Taylan Ertuğrul ve Onursal Yıldırım rol alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!