Şehir Tiyatroları perdeleri açtı

Biletleri günler öncesinden tükenen sezonun ilk oyununa Kocaelililer akın etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezona “İki Efendi´nin Uşağı” adlı oyunun prömiyeri ile merhaba dedi. Yeni sezona yeni bir oyunla perde açan Şehir Tiyatroları´nı Kocaeli seyircisi her zamanki gibi yalnız bırakmadı. Oyunun tüm biletleri günler öncesinden biterken, tiyatro severler SDKM Büyük Salonu tıklım tıklım doldurdu. Oyunun komedi türünde olması ve sanatçıların gösterdiği başarılı performans Kocaelililere neşeli anlar yaşattı. Oyunun galası ise 5 Kasım Pazartesi günü yapılacak.

 

İKİ EFENDİ´NİN UŞAĞI SAHNELENDİ
Büyükşehir Belediyesi´nin en önemli sanat kuruluşlarından olan ve bu yıl 10. yılını kutlayan Şehir Tiyatroları 2007-2008 tiyatro sezonuna önceki akşam perdelerini açtı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nde sezonun ilk oyunu olan İki Efendi´nin Uşağı sahnelendi.

SEYİRCİ AKIN ETTİ
Carlo Goldoni´nin  İtalyan ve Dünya tiyatrosuna kazandırdığı en ünlü klasik eserlerinden biri olan  oyuna Kocaeli seyircisi akın etti. Ankara  Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim görevlisi  Doç. Dr. Levent Suner´in sahnelediği oyunda Şehir Tiyatroları´nın usta oyuncularından Aydın Sigalı, Esra Ronabar, Tarık Keskiner, H.Erdem Irmak, Ozan Şahin, İrem Kahyaoğlu, Engin Benli, Esra Bezen Bilgin, Nuri Karadeniz, Aytek Mete Elgün, S.Taylan Ertuğrul,Onursal Yıldırım rol aldı.

SEYİRCİ AYAKTA ALKIŞLADI
Oyunda Zanni olarak adlandırılan  uşakların hazır cevapları, kurnazlıkları ve komik hareketleri tiyatroseverleri kahkahalara boğdu. Oyunun sonunda Kocaelililer beğenilerini sanatçıları ayakta alkışlayarak gösterdi.

MÜCO, EŞİ VE ARKADAŞLARINI AYAKTA ALKIŞLADI
Bu arada oyunda rol alan tiyatro sanatçısı Rana Ronabay´ı yine Şehir Tiyatroları sanatçılarından olan ve Aliye´nin Mücosu olarak tanınan Barış Falay da izledi. Falay oyunun sonunda diğer tüm konuklar gibi hem eşi hem de sanatçı arkadaşlarını ayakta alkışladı.

SAHNEDE TEŞEKKÜR
Oyunun sonunda oyuncu Aydın Sigalı emeği geçenleri tek tek sahneye davet etti. İlk olarak yönetmen Levent Suner sahneye davet edilerek çiçek verildi. Oyunun dekor tasarımcısı Hakan Dündar, kostümcüsü Zuhal Soy, koreografı Gökmen Kasabalı ve ışıkçısı Cafer Yiğiter´e de çiçek verilerek alkışlarla teşekkür edildi.

 

GALA 5 KASIM´DA
Yeni sezonun yeni oyunu olarak nitelenen İki Efendi´nin Uşağı özel gösterim olarak nitelendirilen galasını ise 5 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirecek. Galaya kentin sanat, siyaset, spor ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!